Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το κανάλι του Μόρνου στον οικισμό Σαράντι του νομού Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών. Αυτές, ούτως ή άλλως, είναι δεδομένες και καταλογίζονται τόσο στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την ελλιπή συντήρηση του καναλιού και την πλήρη απουσία προληπτικών εργασιών και έργων, παρά τις διαπιστωμένες διαρροές που κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής.
Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση του καναλιού, του οδικού δικτύου, των λοιπών υποδομών της περιοχής και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τις περιουσίες τους,

Έχω ήδη έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΥΠΟΜΕΔΙ και της ΕΥΔΑΠ και καλώ τα Υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Εσωτερικών να αναλάβουν εκ μέρους της Πολιτείας τις ευθύνες που τους αναλογούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Τέλος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να δράσει άμεσα και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αποζημιώσεις.»

Σχόλια