«Η κυρία Τζάκρη, ως υπουργός της Κυβέρνησης, ας αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες του Δήμου Πατρέων».


Τη δήλωση αυτή, έκανε χθες το απόγευμα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του, από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με την υφυπουργό Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, «η υφυπουργός, ξεκαθάρισε από την αρχή και μάλιστα με ύφος που δεν συνάδει με τέτοιου είδους συσκέψεις, ότι πρέπει να παραταθεί η λειτουργία της ...
Ξερόλακκας για τέσσερα χρόνια, με τη λειτουργία νέου κυττάρου και ότι πρέπει να δημοπρατηθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, με τους όρους που είχαν διαμορφωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2010».
Ο κ. Δημαράς υποστήριξε ότι η υφυπουργός, δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης επί των θέσεων της και γι΄ αυτό ο ίδιος αποχώρησε.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πατρέων, άφησε να εννοηθεί ότι η κα Τζάκρη ήταν προκατειλημμένη, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «η υφυπουργός, πριν τη συνάντησή μας, σίγουρα δεν ενημερώθηκε μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, αλλά και από άλλους, εκλεγμένους και μη από την περιοχή».
Ο Δήμαρχος Πατρέων, αναφέρθηκε και στη διχογνωμία που παρατηρείται ανάμεσα στην κα Τζάκρη και την κα Μπιρμπίλη σε ό,τι αφορά τη διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων, αφού η δεύτερη, έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για το κόστος και τους όρους κατασκευής του έργου.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων Δημήτρης Κατσικόπουλος, κατηγόρησε τον κ. Δημαρά για την τροπή που πήρε η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, τον χαρακτήρισε δέσμιο των προεκλογικών του υποσχέσεων προς τους κατοίκους της Ξερόλακκας και τον κάλεσε να αλλάξει γρήγορα ρότα. 

AΠΕ

Σχόλια