Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη στέγαση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού με τον Αντιπρύτανη Μιχάλη Ζουμπουλάκη παρουσία του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Κουρέτα
-Επιστημονικό της Σύμβουλο θεωρεί η Περιφέρεια το Πανεπιστήμιο

Πρωτοβουλία για τη στέγαση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, παρουσία του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικεφαλής της παράταξης «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ», καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός δεσμεύτηκε να εξετάσει ποια δημόσια κτίρια είναι διαθέσιμα από οργανισμούς που καταργήθηκαν με την πρόσφατη διοικητική αναδιάρθρωση του «Καλλικράτη» ώστε να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να στεγαστούν τα Τμήματά του.
Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια θεωρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως τον επιστημονικό της σύμβουλο και επιθυμεί τη στενότερη συνεργασία τους προς όφελος των Θεσσαλών.
Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης εξέθεσε στον Περιφερειάρχη τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο Τμήματα του Πανεπιστημίου λόγω της δραστικής περικοπής του προϋπολογισμού του ιδρύματος κατά 35%. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων στο Βόλο, και το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα, στεγάζονται εξ ολοκλήρου, και μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, σε μισθωμένα κτήρια, με υψηλό λειτουργικό κόστος.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές να επισκεφτούν τα εν λόγω κτήρια.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.