Όχι στον νόμο του να είμαστε όλοι δότες οργάνων υποχρεωτικά!! Θα κάνει κακό ...στην υγεία πτωχών ασθενών!!

Το διαβάσαμε και δεν πιστεύαμε ότι είναι αλήθεια!!  Σύμφωνα λοιπόν με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θα θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατον, εκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)!!! 
Και ναι μεν το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί ότι θα εξασφαλιστεί ικανός αριθμός μοσχευμάτων, όμως κανείς δεν σκέφτεται ότι κάποιοι επίορκοι γιατροί θα μπορούσαν να οικονομήσουν όχι πια με απλά φακελάκια αλλά και με επίσημο  εμπόριο οργάνων, όπου με άνεση θα έστελναν έναν φτωχό ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο,  στα "θυμαράκια"  για να βρεθεί κάποιο  πολύτιμο μόσχευμα για  ασθενή σε μία από τις πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας;
Ίσως να είμαστε υπερβολικοί αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με κράτος που ... θυμίζει οίκο ανοχής (αν και τα αδικούμε τα μπορντέλα με αυτόν τον παραλληλισμό) και με μια τριτοκοσμική πλέον δημόσια υγεία θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα! 
Κύριε υπουργέ ο Έλληνας είναι φιλότιμος και θα κάνει το καθήκον  του αν προσεγγισθεί και ενημερωθεί  σωστά. Εμείς σαν online-press  προτείνουμε  κάτι πολύ απλό και εύκολο.   Τους επόμενους μήνες  που θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού,  σε όλα τα συνεργεία καταμέτρησης  να υπάρχει   και ένας ειδικός για τέτοιου είδους προσεγγίσεις και ενημερώσεις ώστε μαζί με τα ερωτήματα της απογραφής να γίνει και η κατάλληλη  ενημέρωση των πολιτών και  να υπάρχει και η δυνατότητα  της άμεσης εγγραφής τους σαν  δότες οργάνων. Κάντε το και θα μας θυμηθείτε…..
Τα άλλα  είναι εκ του πονηρού και επικίνδυνα στις μέρες μας, στη χώρα μας, στο κράτος μας …. 
 

Σχόλια

  1. Καλά είναι τρελοί οι άνθρωποι; Και ποιος τους είπε ότι είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω υπεύθυνη δήλωση; Α! να χαθούν. Όλα τα τρελέ στην Ελλάδα τα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ 'Η ΟΤΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ, ΔΗΛ.ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΨΕΥΔΩΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,ΟΤΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ'Η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ,ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ 'Η ΟΧΙ;ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ.ΟΡΓΙΟ ΑΠΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.