Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. Ραγκούσης εναντίον Βενιζέλου !

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου για το θέμα της απεργίας πείνας των μεταναστών, ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος.

Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους

Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_694.html

Σχόλια