Ο Γιώργος και οι φίλοι του...

Χτες σε μια βόλτα μου στο Facebook βρήκα τον Chris Uregian και του έστειλα ένα φιλικό μήνυμα ρωτώντας απλά αν είναι αυτός που εμφανίζεται ως ιδρυτής της CC&C Advisors Ltd. Δεν έλαβα απάντηση φυσικά, και λογικό είναι καθώς θα είμαι ένας από τους χιλιάδες που τον ρώτησαν και σίγουρα αρκετοί δεν θα ήταν φιλικοί.
Σήμερα λοιπόν ο Chris Uregian κλείδωσε το προφίλ του στο Facebook και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να του στείλει κάποιος έστω και μήνυμα.

Το θέμα είναι: Που ακριβώς βρήκαν τον Chris Uregian από το υπουργείο Οικονομικών; Ψάχνω να βρω τον διεθνή διαγωνισμό για την εύρεση συμβούλου και δεν υπάρχει πουθενά. Αντί η "κυβέρνηση" να απαντήσει αυτό μας είπε ότι έχει πτυχίο και ότι δουλεύει στην Παγκόσμια Τράπεζα και ότι θα του δώσουμε μόνο 50000 ευρώ!


Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, για να βρω τις περγαμηνές του Chris Uregian, βρήκα μόνο την
συμμετοχή του σε μία εργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, του 2008 με τίτλο "Technology Adoption and the Investment Climate: Firm-Level Evidence for Eastern Europe and Central Asia". Η δε σχέση εργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα όπως φαίνεται από το προφίλ του στο LinkedIn (μία γνωστή online κοινότητα για εύρεση εργασίας και συνεργατών) είναι "Research Associate". Πριν από αυτό εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) ως... stage και πριν από αυτό ήταν εκπαιδευόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτές είναι οι περγαμηνές που τον έκαναν κατάλληλο σύμφωνα με το άρθρο 7 του
3049/2002;

Το πιθανότερο; Τον ξέρει ο Παπακωνσταντίνου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου ήταν και ο ίδιος σύμβουλος την περίοδο 2004-2007 και τον έχωσε (αξιοκρατικά πάντα) να πάρει κάνα ευρουλάκι και αυτός. Δηλαδή ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Κάνω λάθος "κύριε" Παπακωνσταντίνου;
 

Σχόλια