Επιστημονική στασιμότητα και οπισθοδρόμηση, καταγγέλει η Ε.Κ.Ο. Α.Ε.Ι. της Ν.Δ


Ως μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στεκόμαστε άφωνοι μπροστά στη νέα επίθεση της Κυβέρνησης στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Μετά τις εκτρωματικές προτάσεις για νέο Νόμο Πλαίσιο και την αναλογία 1 πρόσληψη ανά 5 συνταξιοδοτήσεις, για τις προσλήψεις νέου επιστημονικού προσωπικού, η Κυβέρνηση της Τρόικας συνεχίζει ακόμα παραπέρα. Συζητά το παγκοσμίως πρωτάκουστο, να εφαρμόζεται η αναλογία 1 προς 5 και για τις εξελίξεις των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων μας ενώ παράλληλα προχωρά και στην κατάργηση της βαθμίδας του Λέκτορα. Μάλιστα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ι. Πανάρετος, χωρίς να έχει οδηγίες από την Τρόικα, με πρωτοβουλία δική του έστειλε σχετική επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία ( http://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2011/01/exelixi-melon-DEP.pdf )
Η ελλιπής χρηματοδότηση και η υποστελέχωση που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Ιδρυμάτων της χώρας συναντούν τώρα την επιστημονική στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση.
Την ώρα που οικονομική ύφεση κυριαρχεί, οι ρυθμοί ανάπτυξης απαντούν με αρνητικό πρόσημο και μοναδική διέξοδος είναι η πρόοδος της γνώσης με την προαγωγή της επιστήμης και της τεχνολογίας, η Κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της ανεπιστρεπτί υποδούλωσης.
Παγώνοντας ακόμα και τις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων που αποτελούν το τελευταίο οχυρό ανάπτυξης και ελπίδας για τον ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση οδηγεί σε νομοτελειακή αποσάθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καταρράκωση της επιστημονικότητας και εκποίηση του πραγματικού πλούτου της Χώρας μας, του άριστου επιστημονικού της δυναμικού.
Καλούμε την Υπουργό κ. Α. Διαμαντοπούλου να σκεφτεί πολύ σοβαρά τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί και τις ευθύνες που ιστορικά θα έχει απέναντι στο Ελληνικό Λαό και το Πανεπιστήμιο.
Καλούμε σύσσωμη την Πανεπιστημιακή κοινότητα να εκφράσει την αντίθεση της απέναντι στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου.



Ε.Κ.Ο. Α.Ε.Ι.
nd.eko.aei@gmail.com

Σχόλια