Σε ρυθμούς καρναβαλιού ο Τύρναβος

Τυρναβίτικο καρναβάλι
Φωτ. αρχείου larissanet.gr
Η Μέρκελ, το ΔΝΤ, οι Τροϊκανοί και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τα βασικά σατυρικά θέματα του φετινού καρναβαλιού στον Τύρναβο. Με σλόγκαν «Λεπτά υπάρχουν» οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν το άρμα «Μνημείο πεσόντων», όπου στην επιτύμβια στήλη αναγράφονται όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση (συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, νέοι, αγρότες κ.α.).
Τυρναβίτικο καρναβάλι
Με την καθιερωμένη βραδιά μνήμης για τους παλιούς καρναβαλιστές αρχίζουν οι φετινές εκδηλώσεις του φημισμένου Τυρναβίτικου καρναβαλιού. Η νέα δημοτική αρχή Τυρνάβου επαναπροσδιορίζει τους στόχους του καρναβαλιού επισημαίνοντας τη στροφή στην ποιότητα των εκδηλώσεων, ενώ στοχεύει να αναβαθμίσει και το Μπουρανί. 
Η πόλη του Τυρνάβου ζει στο ρυθμό του καρναβαλιού τους τελευταίους μήνες και απόψε ξεκινούν οι εκδηλώσεις στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, όπου θα βραβευτούν μέλη ομάδων που συμμετείχαν στο περσινό καρναβάλι και παραδίδουν τη σκυτάλη στα πληρώματα που θα πρωταγωνιστούν φέτος. Για την προσφορά τους στα δρώμενα και ειδικότερα στο Μπουρανί θα τιμηθούν οι Γ. Μήσσιος και Αχ. Μαρκούλης.
Στην εκδήλωση θα αναγνωστεί και ο όρκος στο Βασιλιά Καρνάβαλο, ενώ μουσικά την εκδήλωση θα ντύσει το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Παράλληλα οι καρναβαλικές ομάδες παρουσιάζουν τις στολές τους και ετοιμάζονται για την προθέρμανση με ξέφρενα πάρτι μεταμφιεσμένων αναμένοντας την κορύφωση των εκδηλώσεων με τη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 6 Μαρτίου και το Μουρανί την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου.
Τυρναβίτικο καρναβάλι

Σχόλια