Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται



Toυ Απόστολου Παπαπαρίση
Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του ΔΝΤ αυθαιρετεί. Για ακόμη μια φορά εφαρμόζει το «αποφασίζουμε και διατάσουμε». Τύφλα να ‘χουν τα κοινωνικά ανάλγητα και αυταρχικά καθεστώτα ανά τον κόσμο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που το πράττει. Πώς να ξεχάσουμε την περικοπή των δώρων, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων μας, καθώς και τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, σε έμμεσους φόρους, στην τιμή των εισιτηρίων, στην τιμή της βενζίνης κλπ; Και ποιον επηρέασαν όλα αυτά; Τους πλούσιους; Τους έχοντες και τους κατέχοντες; Όχι βέβαια, τους ανθρώπους με τα χαμηλά εισοδήματα καταρχήν και τη μεσαία τάξη κατά δεύτερο λόγο. Με άλλα λόγια, τους αδύνατους.
Το ίδιο συνεχίζει να κάνει ο κ. Παπανδρέου και μετά από 16 μήνες διακυβέρνησης. Αυτή τη φορά σ’ αυτούς που δεν έχουν φωνή. Στις 13 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η αύξηση των κρατήσεων στους μετόχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, τους εν ενεργεία δηλαδή αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Στρατού Ξηράς και του 68% της ΕΛΑΣ. Το ποσοστό της κράτησης του 4% έγινε 5% και αναφέρεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Υποστηρίζουν ότι έγινε για την επιβίωση του ΜΤΣ, η αλήθεια όμως είναι ότι και πάλι αδικούν τους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, που δε μπορούν να διαμαρτυρηθούν, που δεν έχουν φωνή όπως ο γνωστός λαλίστατος συνδικαλιστής της ΔΕΗ, αφού σε όλα τα άλλα μετοχικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του ταμείου του 32% της ΕΛΑΣ, οι εργαζόμενοι και το κράτος συνεισφέρουν σ’ αυτά, ισόποσα με ποσοστό 3%, έκαστος. Εδώ γιατί έχουμε εργαζόμενοι 5% και κράτος 0%; Κύριε Υπουργέ, καμιά απάντηση; Οι υπόλοιποι Έλληνες είναι πιο ίσοι έναντι του νόμου από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του 68% των Σωμάτων Ασφαλείας;
Και για να αντιληφθούμε καλύτερα τη λειτουργία του ΥΕΘΑ και τη σχέση του με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, καταγράφω ότι εφημερίδα της Αθήνας έγραψε την είδηση της αύξησης των κρατήσεων στις 5 Ιαν 2011, ενώ η απόφαση υπογράφθηκε στις 7 Ιαν 2011 και δημοσιεύθηκε στις 13 Ιαν 2011. Συμπεράσματα: (1) Ο συντάκτης είναι μάντης. (2) Ο συντάκτης είναι άριστος κατάσκοπος. (3) Ο συντάκτης παίρνει πληροφορίες από πολύ ψηλά. (4) Α' ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!!!

Σχόλια