«Πράσινο φως» για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λάρισα, 19 Φεβρουαρίου 2011

«Πράσινο φως» για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

-Εκδόθηκαν ήδη οι πρώτες άδειες για το επιτρεπτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας

- Διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι αιτήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα

-Κ. Αγοραστός: «Η εξυπηρέτηση του πολίτη με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και κεντρική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.



Πράσινο φως για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από αγρότες άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού μεταβιβάστηκαν στους Αντιπεριφερειάρχες οι αρμοδιότητες για την έκδοση βεβαιώσεων χαρακτηρισμού γης, την έκδοση άδειας για το επιτρεπτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών, την έγκριση ή μη άλλων δραστηριοτήτων σε γεωργική γη και την προώθηση θεμάτων εκμηχάνισης και εξηλεκτρισμού γεωργίας.
Με τον τρόπο αυτό οι αιτήσεις των αγροτών για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων διεκπεραιώνονται ταχύτερα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αντί να συγκεντρώνονται στην έδρα της Περιφέρειας.
Ήδη δόθηκαν οι πρώτες άδειες για το επιτρεπτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας σε Θεσσαλούς αγρότες.
«Η εξυπηρέτηση του πολίτη με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και κεντρική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλες μας οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες συντείνουν σχεδιασμένα προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σχόλια

  1. Ευτυχώς άρχισαν να δίνονται άδειες γιατί είχε παγώσει για πολύ καιρό το σύστημα. Κι αυτό δεν ήταν καλό ούτε για τους αγρότες, ούτε για καμιά εταιρια φωτοβολταικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.