Ιδού η μεθοδευση για το πως θα τα φάνε ...

 ΟΧΙ δεν τα φάγαμε μαζί
Είχαμε αναρωτηθεί από τον περασμένο Αύγουστο , με σχετικό άρθρο μας , για το ποιος μας κυβερνάει ...
Σήμερα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις-αποκαλύψεις, το θέμα και το ερώτημα ξανάρχεται στην επιφάνεια και την επικαιρότητα.
Διαβάστε τι γράφαμε τότε και δείτε τις μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα της περιουσίας μας, των υποδομών μας, των ασημικών μας όπως συνηθίζουμε να λέμε..
Διαβάσαμε στο εξαιρετικό Antinews, το άρθρο   Ποιοι είναι οι νέοι κυβερνήτες της Ελλάδας 
Είναι άραγε μόνο αυτοί που "κυβερνούν και ελέγχουν" την χώρα;
Για να δούμε ποιοι είναι εδώ ως "σύμβουλοι" και ποιοι θα έρθουν σύντομα:
-  Επιτροπή των "σοφών-φίλων" (Ορίσθηκε η "πως τη λένε" Επιτροπή "των φίλων".... )
.. Με απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο  Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της  Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό  της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες: Kevin Featherstone, Richard Parker, Roger Wilkins,Leif Pagrotsky και Jeoff Mulgan.
- Έχουμε την 5μελη ομάδα της τρόικα.
Σύμφωνα με  ΤΟ ΒΗΜΑ  , από τα μέσα του προηγούμενου μήνα ενεργοποιήθηκε η συμφωνία συνεργασίας του Δημοσίου με τις εταιρείες ορκωτών λογιστών Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG, Waterhouse Price Coopers και το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) για την παρακολούθηση της εκτελέσεως του Προϋπολογισμού. Βάσει του προγραμματισμού θα τοποθετηθούν δυο άτομα σε κάθε υπουργείο, τα οποία θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση του εφετινού προϋπολογισμού, αλλά και στην εκπόνηση των τριετών προϋπολογισμών.
- Έχουμε την εταιρεία Lazzard που μας συμβουλεύει και αυτή, άγνωστο με πόσα άτομα.
- Στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης (κωδικός Β9) αναφέρεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη: "Χρησιμοποίηση εξωτερικών ελεγκτών σε φορείς του δημοσίου για την υποστήριξη του έργου του γενικού λογιστηρίου"
Θα έχουμε λιαν συντόμως συμβούλους για τις πωλήσεις συγχωνεύσεις τραπεζών καθώς επίσης και για την  πώληση ποσοστών σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, την αξιοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων με συμβάσεις παραχώρησης. Στόχος είναι οι σύμβουλοι να προσληφθούν άμεσα ώστε να δρομολογηθούν σταδιακά όλες οι κινήσεις.
Μάλιστα το  ΤΟ ΒΗΜΑ  αναφέρει: "Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή εξουσιοδοτείται πλέον η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων να προβαίνει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων χωρίς την ανάγκη ψήφισης νόμου από τη Βουλή και φυσικά να προσλαμβάνει συμβούλους.
Ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ανοίγει συνολικά ο φάκελος των αποκρατικοποιήσεων και ενδεχομένως θα προσληφθούν κι άλλοι σύμβουλοι ανά τομέα.
Όπως καταλάβετε η χώρα μας έχει κατακλυσθεί από την τρόικα και από πλειάδα συμβούλων που έχουν ή πρόκειται σύντομα να πιάσουν δουλειά.
Από τα παραπάνω, τίθενται τα εξής αμείλικτα ερωτήματα:
- Ποιος είναι ο ρόλος της κυβέρνησης;
- Ποιος ο ρόλος των δημοσιών υπηρεσιών και κρατικών φορέων;
- Τι κάνουν όλοι αυτοί οι "τύποι" και από ποιον ελέγχονται;
- Πόσα πληρώνονται;
- Αφού έχουμε όλη αυτή την στρατιά των συμβούλων, τι την θέλουμε αυτή την κυβέρνηση;
- Μήπως τελικά έχουμε κυβέρνηση συμβούλων;



 

Σχόλια