«Φέσια» στα ενοίκια

Μια παράμετρος της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας είναι η αδυναμία πληρωμής ενοικίων. Τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται οι αγωγές εξώσεων καθώς χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν επί πολλούς μήνες να καταβάλουν τα μισθώματα. Στις περισσότερες καινούργιες μισθώσεις η διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες είναι πλέον καθεστώς, ενώ στα επαγγελματικά ακίνητα προχωρούν ακόμη και σε συλλογικές συμφωνίες για μειώσεις.
Έως και 10 μήνες καθυστερούν να πληρώσουν πλέον ενοίκια πολλά νοικοκυριά ακόμα και για μισθώματα των 300 και 400 ευρώ.
Το αποτέλεσμα είναι να υποβάλλονται πλέον από τους ιδιοκτήτες δεκάδες αγωγές εξώσεων κάθε ημέρα. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίμηνο του χρόνου ξεπέρασαν τις 4000 όταν πέρυσι όλο το χρόνο ήταν γύρω στις 8500.
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα επαγγελματικά ακίνητα .Στο Ηράκλειο της Κρήτης για να μην πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα που έφτασαν ήδη τα 500 ο Εμπορικός Σύλλογος συμφώνησε με την Ένωση Ιδιοκτητών για γενική μείωση των ενοικίων έως και 20%.
Ανάλογες υποχωρήσεις υπάρχουν όμως και στις κατοικίες της Κρήτης . Στην πρωτεύουσα τα ξενοίκιαστα ακίνητα αυξάνονται συνεχώς κυρίως στις κεντρικές περιοχές.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένα στα 10 ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ζητά ενοικιαστή για πάνω από έναν χρόνο.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

Σχόλια

  1. Το φαινόμενο ειναι ενα μονο απο τα αναμενόμενα συμπτώματα της ανέργιας που πρεπει να΄χη ξεπεράσει το 25% και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων που ξεπέρασαν το 30% μεσα σ΄ενα χρόνο.

    Μην πιστεύετε τις ειδήσεις και τα ΜΜΕ. Ο μονος λογος ύπαρξης τους ειναι η αποβλάκώση και η παραπληροφόρηση μας.

    Τα δύσκολα αρχίζουνε οταν θα κοπούνε τα συσσίτια.
    Ας μην ξεχνάμε πως το χείμωνα 1941-1942, 350.000 άνθρωποι πέθαναν στην πατρίδα μας απο την πεινα.

    Πρεπει να κλείσουμε τα σύνορα, να βάλουμε 70 - 80% φορους στις εισαγωγές για να προστατέψουμε τις δουλειές και τους ανθρώπους μας, να εκδώσουμε δικο μας χρήμα, να φτιάξουμε εργα που θα αναθερμάνουν την οικονομία μας. Έχουμε τα παντα εδω δεν χρειαζόμαστε φτηνα πλαστικά σκουπίδια απο την Κινα. Τα είδαμε και τα μάθαμε τα καλα των Ευρωπαίων. Δεν κάνουνε για μας. Εμεις είμαστε Έλληνες και θα τα βγάλουμε περα μονοι μας.

    Αν δεν κάνουμε κατι τωρα, αύριο θα ειναι πολυ αργα.
    Μην περιμένετε απο πολιτικούς και "χαρισματικούς ηγέτες" ειναι ολοι πουλημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.