Μιχελάκης: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χωρα ως εταιρία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές..."

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης... Παράλληλα, τάχθηκε κατά της εσωστρέφειας στη ΝΔ, τονίζοντας πως "στο κόμμα δεν υπάρχουν καραμανλικές ή άλλες πτέρυγες, το θέμα της εσωστρέφειας έχει μείνει πίσω".
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, στη πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα νέα γραφεία του κόμματος, χαρακτήρισε εξαιρετικές της σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως είναι άνευ σημασίας, καθώς κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει τη δική του άποψη.
Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν σκέφτεται τις λαϊκές μάζες και τόνισε πως "το κυριότερο είναι, πώς η όποια απόφαση δεν πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα. Αυτά δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία".

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, κατέστησε σαφές πως "η όποια παράταση της αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να οδηγούν στην ανάπτυξη και η θέσπιση του ευρωομολόγου".
"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χωρα ως εταιρία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές. Ο λαός δεν είναι υπάλληλος της εταιρίας αυτής, υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητες ομάδες που δεν αντέχουν", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που να οδηγούν στην ανάπτυξη.
"Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Δεν είναι για να χαιδέψουμε τα αυτιά του κοσμάκη το "όχι στα σκληρά μέτρα". Για να βγεις από το φαύλο κύκλο δεν μπορείς παρά να αυξήσεις το εισόδημα του πολίτη", δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ δικαιώνεται για το "όχι" της στο μνημόνιο.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διγλωσσία, καθώς υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξουν νέες επώδυνες αποφάσεις την ώρα που, όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, με απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ εμφανίζεται η χώρα να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα 12 δισ.
Tέλος, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, για να συζητήσουν θέματα ρευστότητας στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πυρά Μιχελάκη για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_4630.html#ixzz1Cj3YvsPK

Σχόλια