Η απόλυτη διάψευση του κ. Παπανδρέου

Ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας: Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για την πώληση δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Το σχέδιο, το οποίο θα υιοθετηθεί έως το τέλος του χρόνου, καθορίζει έναν αριθμό κρατικών περιουσιακών στοιχείων προς μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση, συμπεριλαμβανομένων κρατικών ακινήτων, με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια εκ των οποίων τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ το 2011. Μια πλήρης απογραφή της κρατικής περιουσίας θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2011 και θα εκτιμηθεί η προοπτική υψηλότερων μεσοπρόθεσμων στόχων. Η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών θα καθοδηγηθεί ως προς τη χρήση διάφορων μεθόδων ανάλογα με το είδος του περιουσιακού στοιχείου προς αποκρατικοποίηση, συμπεριλαμβανομένων απευθείας πωλήσεων, δημοπρασιών, συμβάσεων παραχώρησης”.

Ξέρετε τι είναι αυτό; Είναι η αναφορά που κάνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο που συντάχθηκε από την κυβέρνηση αμέσως μετά την τρίτη επιθεώρηση της Τρόικας, στις αρχές Δεκεμβρίου. Αν παραβλέψουμε τα νούμερα που αναθεωρήθηκαν προς τα…πολύ πάνω, ήτοι 50 δισ. ευρώ, αλλού είναι το σημαντικό.
Σήμερα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι εδώ και χρόνια ο ίδιος μιλά για μη πώληση κρατικής περιουσίας και ότι είναι ιστορική στιγμή ο νόμος που θα απαγορεύει την πώληση δημοσίων ακινήτων. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που υπέγραψε τον Δεκέμβριο το αναθεωρημένο Μνημόνιο, απόσπασμα του οποίου διαβάσατε πιο πάνω.
Με απλά λόγια, πριν από δύο μήνες ο κ. Παπανδρέου έδωσε το πράσινο φως για να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο πώλησης κρατικών ακινήτων. Δύο μήνες μετά ο ίδιος απαγορεύει, όπως υποστηρίζει πωλήσεις κρατικής περιουσίας.
Αν αυτό δεν είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας τότε τι είναι; Η κυβέρνηση είχε εδώ και μήνες ένα σχέδιο για να εκποιήσει “ασημικά”. Τα συμφώνησε με την τρόικα, τα υπέγραψε αρχές Δεκεμβρίου και είπε να τα υλοποιήσει ώσπου της χάλασε τη σούπα η τρόικα με την αποκάλυψη του σχεδίου και το σάλο που ξέσπασε.
Η ουσία, όμως, είναι μια. Με τι πρόσωπο ο κ. Παπανδρέου βγήκε να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν πωλείται; Ποιος θα τον πιστέψει πλέον όταν θα διαβάσει το Μνημόνιο που ο ίδιος έβαλε τη σφραγίδα του και τώρα κάνει τον ανήξερο;

http://www.antinews.gr/2011/02/17/86232/

Σχόλια