Σαμαράς: Τα λέγαμε από πέρυσι και μας κατηγορούσε η κυβέρνηση. Σήμερα κάνει ακριβώς τα ίδια!


«Αν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που η κυβέρνηση υπέγραψε πέρσι, δηλαδή να αποπληρώσουμε στον προβλεπόμενο χρόνο το χρέος που αναλάβαμε, δεν θα χρειαζόταν σήμερα να μιλάμε για επιμήκυνση και όλα τα υπόλοιπα.
                -- Πέρσι τους λέγαμε ότι με τους όρους που υπέγραψαν στο Μνημόνιο, το χρέος των 110 δισεκατομμυρίων δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί στις διετία 2013-2015. Σήμερα
όλοι αποδέχτηκαν ότι αυτό είναι αλήθεια και συζητούν επιμήκυνση αποπληρωμής.
                -- Πέρσι τους λέγαμε ότι το Μνημόνιο δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους, αντιθέτως το διογκώνει πέρα από κάθε προηγούμενο. Σήμερα όλοι παραδέχθηκαν ότι είχαμε δίκιο: πράγματι, με το Μνημόνιο το χρέος ξεφεύγει. Και γι’ αυτό μας προτείνουν εθελοντικό «κούρεμα», με χρηματοδότηση επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.
                -- Πέρσι τους λέγαμε ότι το Μνημόνιο δεν λύνει ούτε το πρόβλημα των ελλειμμάτων, μια που καθώς αυξάνεται το χρέος, οι τόκοι που θα πληρώνουμε τα επόμενα χρόνια θα αυξάνονται συνεχώς και τα ελλείμματα θα παραμένουν υψηλά. Σήμερα όλοι το ομολογούν, γι’ αυτό και συζητούν το πώς θα μειώσουν τα επιτόκια.
                Αλλά κι αυτά ακόμα τα λάθη του Μνημονίου να διορθωθούν, χρειάζονται επί πλέον δύο κρίσιμες προϋποθέσεις:
                * Να υπάρξει Ανάκαμψη.
* Και να μην υπάρξουν νέα επαχθή μέτρα που θα χειροτερέψουν την ύφεση.
                Δυστυχώς, όμως, το αντίθετο ακριβώς ετοιμάζει η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «Εμείς δεν κάνουμε «στροφή», ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε ολόκληρη την κοινωνία. Υποσχόμαστε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με Ισονομία και Ευκαιρίες για όλους. Με Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια. Με Δικαιώματα για όλους, υποχρεώσεις για όλους και Προνόμια για κανένα. Με Δικαιοσύνη για όλους. Με Ασφάλεια στους Πολίτες. Με διάχυση της ευημερίας σε όλους. Χωρίς στεγανά και χωρίς «προστατευμένους χώρους» από το Νόμο. Με Δημοκρατία και Εθνική ανεξαρτησία.
                Είναι ακροδεξιά αυτά; Όχι!
Είναι ακροαριστερά; Όχι!
Είναι κατακτημένα σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες;
Ασφαλώς και είναι!
Γιατί εδώ πρέπει να είναι απαγορευμένες έννοιες, ιδέες και λέξεις;
Κάποτε πρέπει να τελειώσουμε με τις εμμονές και τα κολλήματα της «μεταπολίτευσης»!
 Και κάτι ακόμα για τα σκάνδαλα και τις εξεταστικές: Η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει τη Νέα Δημοκρατία «όμηρο». Δεν τα κατάφερε.
Ξεκίνησε όλες αυτές τις εξεταστικές, γνωρίζοντας ότι τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα έχουν καλυφθεί με παραγραφή.
Εμείς δεν αρνηθήκαμε να ψαχτεί ο,τιδήποτε. Αλλά αποκρούσαμε και την «ομηρεία» που προσπάθησε να μας επιβάλει το ΠΑΣΟΚ. Χώρια που προτείνουμε ολόκληρη συνταγματική μεταρρύθμιση, μεταξύ άλλων, για να τελειώνουμε και με την παραγραφή στις ευθύνες υπουργών. 
Πρόσφατα έκανα μια ριζοσπαστική πρόταση:
Να ελεγχθεί από ειδικό σώμα Δικαστών, το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Με κύρια σημεία αναφοράς, όταν εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι όταν τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους. Ή σήμερα, αν παραμένουν εν ενεργεία. Να δούμε τι περιουσία είχαν όταν μπήκαν και τι είχαν όταν βγήκαν, ή τι έχουν σήμερα…
Αυτό δεν εξαρτάται από «παραγραφή», ούτε εμπλέκεται με «συνταγματικά κωλύματα». Και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες τι έκανε καθένας που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα.
Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να το ξεκινήσουμε από αύριο…»

Σχόλια