ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σκληρή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας εμπεριέχεται στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας. Μίσος, φανατισμός και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκεται από την αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν και φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για ένταξη στην Ε.Ε.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται... όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς. Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, αλλά και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής ανθελληνικά: «Υπάρχουν αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί μάλιστα το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
 
Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».
Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές... περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Σε άλλο βιβλίο («Ιστορία του Αλβανικού Έθνους») υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, με την επισήμανση πως «βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας», όπως αποκαλεί το νότιο τμήμα της Ηπείρου. «Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς του βιβλίου, συνεχίζοντας: «Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον αλβανικό εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».
Βεβαίως, πουθενά στο βιβλίο Ιστορίας δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.
Για την αλβανική ιστοριογραφία τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.ά.) είναι ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό. Έτσι ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο πάνθεον των Αλβανών ηρώων.
Ήδη κατατέθηκε σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με το ερώτημα εάν λειτουργεί η Διακρατική Επιτροπή των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών η οποία είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.
«Η νέα γενιά των Αλβανών γαλουχείται επίσημα με την ιδέα πως η μισή Βορειοδυτική Ελλάδα είναι τμήμα της ιστορικής Αλβανίας και πως οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Τα αποτελέσματα αυτού του φανατισμού και της προπαγάνδας τα βιώσαμε με τραγικό τρόπο τον περασμένο Αύγουστο, με την άγρια δολοφονία του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε ελληνικά», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας.

elkeda.gr

Σχόλια

  1. part 1
    Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΒΙΑΣΘΕΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ ΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

    From HEIL GAP
    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://www.weeklyblitz.net/pics/1295.jpg

    από Salah Uddin Shoaib Choudhury
    2 Φεβρουαρίου του 2011

    Ένα ακόμη θύμα των μουλάδων,
    Μια έφηβος κοπελίτσα που ονομάζεται HENA ηλικίας [14] ετων , δολοφονήθηκε από την τοπική επιτροπή της νομοθεσίας της Σαρία στην Shariatpur στο νότιο τμήμα του Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με την έκθεση, η HENA, κόρη ενός φτωχού αγρότη που ονομάζεται Darbesh Kha απήχθη και εβίασθη αργά το βράδυ στις 30 Ιανουαρίου του 2011 από κάποιον [40] χρόνο πανδρεμένο άνδρα που ονομάζεται Mahbub. Κατά τη διάρκεια αυτής της απάνθρωπης σεξουαλικής κακοποίησης, οι χωρικοί ήρθαν επί τόπου ακούγοντας τις κραυγές των HENA. Ταυτόχρονα, ιμάμης του τοπικού τζαμιού που ονομάζεται Mofiz Uddin και επίσης μερικοί καθηγητές Madrassa [Σχολη τουΚορανίου] υπό την ηγεσία του Saiful Ισλάμ, , έφτασαν επί τόπου και, αντί να λάβουν μέτρα εναντίον της βιαστή, πήραν την HENA στο εσωτερικό του μουσουλμανικού Madrassa και την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Την επόμενη ημέρα, ο ίδιος ιμάμης και ορισμένα μέλη της επιτροπής Σαρία στο χωριό Σάβ επισύναψαν στην HENA στην κατηγορία για προσπάθειά «ανήθικης σεξουαλικότητας» πριν από το γάμο. Αργότερα, η επιτροπή αποφάσισε να τιμωρήσει HENA με 200 καθέτους ραβδισμούς , ενώ από τον βιαστή πήραν μόνο χρηματικό πρόστιμο TK. 10.000 [150 δολάρια],.

    Κατά τη διάρκεια του το 80 χτυπήματος με το μαστίγιο η
    HENA έπεσε αναίσθητη και οταν μετεφέρθη στο νοσοκομείο, διεγνώσθη από τον θεράποντα ιατρό ότι είναι νεκρή.
    Είναι επίσης γνωστό ότι, κάποιοι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν μανιωδώς να σώσουν τον βιαστή και τα μέλη της επιτροπής της Σαρία.

    Οι επιτροπές Σαρία αποκτούν σταδιακά επιρροή σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο. Αν και σύμφωνα με τις διατάξεις των τοπικών νόμων, οι επιτροπές αυτές είναι εντελώς παράνομες , δεν έχει υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε δράση κατά των ομάδων αυτών από οποιαδήποτε κυβερνήση.
    Ίσως επειδη οι επιτροπές της Σαρία περιλαμβάνει σημαίνοντες ηγέτες καθώς και μέλη των διαφόρων πολιτικών κομμάτων και μετώπων .

    Κατά μέσο όρο, μόνο στο Μπαγκλαντές, μερικές εκατοντάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2
    γυναίκες αγρότισσες πέφτουν θύματα αυτών των επιτροπών της Σαρία και μαστιγώνονται καθώς και άλλων μορφών «ισλαμικών Κυρώσεων» .
    Καθώς κάτι τέτοιο είναι μια πολύ κοινή πρακτική των φανατικών θρησκευτικών ομάδων.

    Και επειδή εμείς οι εναπομείναντες έλληνες δεν θέλουμε να δούμε και εδώ , στον δικό μας τόπο , να εκτυλίσσονται παρόμοιες βιαιότητες κατά των Ελληνίδων , εν αντιθέσει με αρκετούς αλητήριους στους οποίους αρέσει να χλευάζουν την δικαιοσύνη και τις πρόσφατες σοφές αποφάσεις της , διότι δεν τους βολεύουν ,
    εφόσον για αυτούς δεν υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε έθνος ούτε ιστορία ούτε τίποτα όσιο και ιερό , καλοβλέπουν δε προς τις τουρκικές και βουλγάρικες ψήφους ώστε να δουν μια ημέρα την Θράκη και την Ήπειρο σε ξένα χεριά και ίσως λογω μιας νοητικής μυωπίας δεν διαβάζουν όλες τις διατάξεις , θεωρώντας ότι δικαιωματικά μπορούν να μετέχουν στις ελληνικές εκλογές, όλοι οι πολίτες των υπολοίπων κρατών της ΕΟΚ , συν το ότι τώρα με τον αναμενόμενο ( μακάρι θεέ μου να μην συμβεί τέτοιο κακό) εμφύλιο στην Αίγυπτο , ονειρεύονται την μεταφορά του και στην πατρίδα μου , γιαυτο τους λέω φτάνει πια , αρκετό ελληνικό αίμα χύσαμε στον αδελφοκτόνο μας εμφύλιο μας πριν μόλις έξι δεκαετίες , και εδώ καλώ τις αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να εφαρμόσουν αυστηρώς τις διατάξεις του νόμου , συλλαμβάνοντας όποιον αλλοδαπό δεν έχει χαρτιά η είναι ύποπτος για εξτρεμιστικές ενέργειες και έστω ακόμη και προληπτικά κατά την προκλητική συγκέντρωση της 23 φλεβαρη του πακιστανοαλβανικου …….. ώστε να μην μπούμε σε επιπλέον ακραίες καταστάσεις . Αρκετά βάσανα έχουμε όλοι μας .

    HEIL GAP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. From HEIL GAP

    diorthosis epikefalidas

    Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΒΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.