Στο τελικό στάδιο το πόρισμα για το ενιαίο μισθολόγιο

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το πόρισμα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, από την επιτροπή, που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.
    Το πόρισμα, που θα υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα περιγράφει αναλυτικά τις μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στα υπουργεία, τους φορείς και τους οργανισμούς, και παράλληλα θα διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακατανομή του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα.
    Ήδη, ο υπουργός Εσωτερικών έχει στα χέρια του στοιχεία για πολλές από τις ακραίες μισθολογικές διαφορές, που υπάρχουν στα υπουργεία, και για επιδόματα - πρόκληση, που δίδονται στον δημόσιο τομέα και συνιστούν αδικία.

    Το πόρισμα θα αποτελέσει τη διαπραγματευτική βάση για την κυβέρνηση και την ΑΔΕΔΥ, σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο. Σε αυτό, δε, θα στηριχθεί και η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των δημόσιων υπηρεσιών, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων και τις μετατάξεις χιλιάδων υπαλλήλων.

ΑΠΕ

Σχόλια