Μόνο το Διαδίκτυο μπορεί να συντρίψει τα μηντιακά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά πως;


H κατακρήμνιση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί παρά τις άοκνες προσπάθειες των ΜΜΔιαπλοκής. Το ζήτημα είναι γιατί δεν εισπράτει την κατακρήμνιση αυτή η ΝΔ. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή και ακούει στο όνομα ΜΜΕ, στα οποία συμπεριλαμβάνω και το Διαδίκτυο.
Όλοι ξέρουμε ότι τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν τον γνωστό ρόλο: αβάντα μέχρις εσχάτων σε ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Ντόρα με ταυτόχρονη σπίλωση της ΝΔ. Η τακτική αυτή είναι μεν αποτελεσματική αλλά έχει εξαντλήσει τη δυναμική της. Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι πλέον το Διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα εκείνες οι ιστοσελίδες οι οποίες υποστηρίζουν τη ΝΔ. Τί εννοώ. Αυτές οι ιστοσελίδες ανέδειξαν ηγέτη της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά. Χωρίς αυτές το παιχνίδι ήταν χαμένο. Ταυτόχρονα αποτελούν φορείς απόψεων οι οποίες ήταν απαγορευμένες επί δεκαετίες από τους επισήμους διαύλους ενημέρωσης. Έτσι σήμερα έχουν αποκτήσει εκατομμύρια αναγνώστες από όλους τους πολιτικούς χώρους, όχι μόνο από την κεντροδεξιά.
Μα, καλά ρε φίλε” θα πεί κάποιος “αν είναι έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που λες, θα έπρεπε τα ποσοστά της ΝΔ να έχουν εκτιναχθεί”.
Δυστυχώς όμως και προς μεγάλη μου λύπη οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έχασαν το μέτρο. Ερμήνευσαν τη δυναμική τους να δώσουν την αρχηγία στον Αντώνη Σαμαρά, ως πασπαρτού που τους επιτρέπει να γράφουν ό,τι να ‘ναι. Υποστήριξαν τους φορτηγατζήδες, υποστηρίζουν τους φαρμακοποιούς, ανακήρυξαν σε ύψιστες μορφές λαϊκής αντίστασης τους ταξιτζήδες και εσχάτως μας λένε ότι δεν πρέπει να πάρουμε την κάρτα του πολίτη επειδή είναι εργαλείο του έξω από ‘δω.
Ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ είναι μεν πατριώτης και λαϊκός άνθρωπος ταυτόχρονα όμως έχει και αστική συνείδηση. Είναι δηλαδή πατριώτης μέσα από ορθολογιστικό πλαίσιο. Δεν μπορεί για παράδειγμα να ακούει γραφικότητες για τη “λεβεντιά” των φορτηγατζήδων, ή για το υπέρυθρο τσιπάκι της κάρτας του πολίτη. Ο μέσος Έλληνας-ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ΝΔκρατης εν υπνώσει- θέλει πάση θυσία να βγούμε από το μνημόνιο. Όχι όμως για να μην χάσουν τα κεκτημένα τους οι γιατροί του ΙΚΑ. Ο μέσος Έλληνας δεν θέλει την κάρτα του πολίτη. ‘Οχι όμως για να μη του εμφυτεύσουν το… τσιπάκι. Θέλει να βγει από το μνημόνιο για να δουν άσπρη μέρα τα παιδιά του. Και δεν θέλει την κάρτα του πολίτη για μην ελέγχει ο Φοροκωνσταντίνου πότε και που αγόρασε ακόμα και…προφυλακτικά.
Σε απλά ελληνικά ο μέσος Έλληνας θέλει να ακούσει από το Διαδίκτυο τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά και όχι του Λιακόπουλου.
Οι blogers και οι διαχειριστές ιστοσελίδων βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία: ανάλογα με το πως θα τοποθετηθούν μπροστά στις παρτριωτικές ανάγκες της Ελλάδας μπορούν να στείλουν μια και καλή στα σπουπίδια τα παραδοσιακά ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ ή να συνεχίσουν να πολεμούν με ανεμόμυλους και εξωγήινους, στερώντας από την Ελλάδα την ιστορική ευκαιρία να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Αστραπόγιαννος (η εικόνα είναι απὸ τὸ εὐρηματικὸ ἱστολόγιο http://antistachef.wordpress.com/ )

http://www.antinews.gr/2011/02/15/85723/

Σχόλια