Ενδεχόμενη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών

Με αφορμή την «Ενδεχόμενη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργος Δρακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ανάστατοι είναι γονείς και μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας, καθώς η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και τα μισθωμένα ταξί, με συνέπεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών να κινδυνεύει να διακοπεί.
Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τους εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών ταξί, δόθηκε παράταση για την μεταφορά των μαθητών μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου, για την επόμενη μέρα κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, γονείς και μαθητές ζουν με την αγωνία για το πώς θα γίνει η μεταφορά στα σχολεία.
Για ακόμα μια φορά βλέπουμε θύματα να είναι οι μαθητές, οι νέοι που διψούν για γνώση, το μέλλον αυτού του τόπου. Δυστυχώς κάποιοι ξεχνούν πως η μόρφωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι ένας βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και την εξέλιξή του.
Θεωρώ πώς η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου οφείλει να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ N.E. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Σχόλια