Θα διασώσουμε 4000 Κινέζους και Ευρωπαίους και ξεχάσαμε τους δικούς μας...

Η Κίνα έχει μισθώσει Ελληνικά πλοία και σήμερα θα μεταφέρει, από την Λιβύη στην Κρήτη 4000 κινέζους εργάτες.
Σύμφωνα με άρθρο του People's Daiy Online η Κίνα, είναι σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση για το σχέδιο εκκένωσης.
Είναι τόσο καλά οργανωμένοι οι Κινέζοι, σε σημείο που έχουν μεριμνήσει τόσο για την μεταφορά (μέσω 65 λεωφορείων), όσο και για την εξασφάλιση 6500 κλινών, σε ξενοδοχεία της Κρήτης για τους ανθρώπους τους.
Διαβάστε τώρα τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ,  για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη

"Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα, θα αναχωρήσουν δύο ελληνικά επιβατηγά πλοία για την Τρίπολη της Λιβύης, προκειμένου να παραλάβουν Ευρωπαίους πολίτες και να τους μεταφέρουν σε ελληνικό λιμάνι. Επίσης, οργανώνεται η μετακίνηση περίπου 15 χιλιάδων Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη με επιβατηγά πλοία, προκειμένου να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κίνα μέσω Κρήτης. Επιπλέον, έχει ζητηθεί η συνδρομή ελληνικών επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγυπτίων υπηκόων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια." 
Προσέξτε θα διασώσουμε Ευρωπαίους πολίτες. Για 'Ελληνες ούτε κουβέντα...
Θα μου πείτε και οι Έλληνες, Ευρωπαίοι είναι..
Και ενώ συμμετέχουμε ενεργά στο σχέδιο διάσωσης της Κίνας, ομιχλώδες είναι το τοπίο και ασαφές το σχέδιο διάσωσης, των εγκλωβισμένων Ελλήνων στην Λιβύη.
Έλληνες καταγγέλλουν από την Λιβύη, ότι δεν έχουν καμιά ενημέρωση από την πρεσβεία και ότι μετά τις 2:30 το απόγευμα δεν απαντάει κανείς στην ελληνική πρεσβεία.
Τελευταία ενημέρωση (14:00):  
Έφτασε πριν λίγο, στο Ηράκλειο το 1ο πλοίο, που μεταφέρει περί τους 20 Έλληνες και εκατοντάδες Κινέζους και άλλους ξένους.
Παράλληλα Έλληνες και Ευρωπαίους υπηκόους θα μεταφέρουν από την Λιβύη, τρία ελληνικά C-130 που αναχώρησαν πριν λίγες ώρες, με προορισμό τις πόλεις Τρίπολη και Σάμπχα.

Σχόλια