Παραίτηση Ρόβλια Νο2

ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2009, ο φρέσκος, τότε, πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντίνο Ρόβλια, ύστερα από την αποκάλυψη ότι το πολιτικό του γραφείο μεσολαβούσε σε μεταθέσεις στρατιωτικών και αστυνομικών.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ο κ. Παπανδρέου έθεσε ψηλά τον πήχυ της διαφάνειας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, και τώρα είναι υποχρεωμένος να την επαναλάβει μετά την αποκάλυψη του Τύπου της Κυριακής για τη δράση του νομικού γραφείου του κ. Ρόβλια. Αυτή τη φορά όχι για ρουσφέτια στρατιωτικών αλλά για θέμα που αφορά την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ η εφημερίδα μας είναι απολύτως ξεκάθαρη: Οι στενοί συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του σημερινού υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι συνήγοροι των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων σε αγωγές που έχουν καταθέσει κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημιώσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αγωγές, με αντικείμενο το πολύπαθο έργο του Ολυμπιακού Χωριού, θα εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες και, εάν δεν παρέμβει τώρα ο πρωθυπουργός, θα έχουμε την τραγελαφική εικόνα οι δικηγόροι-συνεργάτες ενός υφυπουργού να αντιδικούν με το Δημόσιο, που πρέπει να προασπίζει ο ίδιος υφυπουργός.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ, υπάρχουν λύσεις. Κατ’ αρχάς το δρόμο έχει δείξει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου απομακρύνοντας από το νομικό του γραφείο τη σύμβουλό του, κυρία Γλυκερία Σιούτη, όταν διαπίστωσε ότι οι παράλληλες δραστηριότητες του δικηγορικού της γραφείου έρχονταν σε σύγκρουση με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Η οδός της παραίτησης του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι πλέον μονόδρομος για το Μέγαρο Μαξίμου. Επειδή όμως ο κ. Ρόβλιας είναι διαπρεπής νομικός, ο οποίος, όπως αναφέρεται και στο βιογραφικό του, ειδικεύεται σε θέματα κατασκευών και συμβάσεων δημοσίων έργων, η κυβέρνηση δεν πρέπει να τον αφήσει χωρίς έργο.
Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εμπειρία του κ. Ρόβλια και να τον θέσει εκπρόσωπο του Δημοσίου στις αγωγές των εργολάβων για το Ολυμπιακό Χωριό. Ετσι, θα έχει μία ευκαιρία ο κ. Ρόβλιας να αντιμετωπίσει στα δικαστήρια τους συνεργάτες του, προκειμένου να αποδείξει ότι, εκτός από νόμιμα, λειτουργεί και ηθικά.

Σχόλια