Oι εφημερίδες σήμερα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέα μέτρα για την Υγεία- Κατατέθηκε χθες το Πολυνομοσχέδιο"
"Σε ενιαίο Οργανισμό ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ. Τι προβλέπεται για φαρμακεία, προνοιακά επιδόματα, γιατρούς, προμήθειες κα. Ποιά νοσοκομεία του ΙΚΑ συγχωνεύονται", αναφέρει η εφημερίδα.
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι πολιτικοί καταγγέλουν με οργή οι δικαστές"
Το πρώτο θέμα της εφημερίδας αναφέρεται στην παραγραφή αδικηματών για το Βατοπέδιο, σημειώνοντας ότι το ίδιο πρόκειται να συμβεί και για τη Siemens.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οργή δικαστών κατά των "πάντα αθώων" πολιτικών!"
"Το 'plan B' έθεσε σε λειτουργία το ΠΑΣΟΚ από χθες, πετώντας με ανευθυνότητα στη Δικαιοσύνη το μπαλάκι της ατιμωρησίας εμπλεκομένων σε σκάνδαλα, μια και τα αρχικά του σχέδια τόσο στην υπόθεση του Βατοπαιδίου όσο και της Siemens δεν καρποφόρησαν", υποστηρίζει η εφημερίδα.
ΕΘΝΟΣ: "Ανοίγουν όλα τα "κλειστά" μέσα σε 4 μήνες- Με νόμο-σκούπα αλλάζει το τοπίο σε 160 επαγγέλματα"
Στο νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα αναφέρεται και το Έθνος. "Στο νομοσχέδιο-σκούπα περιέχονται οριζόντια ρύθμιση που αίρει εννέα περιορισμούς για περίπου 160 επαγγέλματα και διατάξεις για δικηγόρους, συμβολαιογράφους και ορκωτούς λογιστές. Παράλληλα νομοσχέδιο του υπ. Υγείας απελευθερώνει το επάγγελμα του φαρμακοποιού", σημειώνεται στο πρώτο θέμα της.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το θηρίο 666 χτυπάει και τους αδελφούς Ορθοδόξους Ρώσους!"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι δικαστές "ξεβρακώνουν" τους πολιτικούς για τη Ζίμενς"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοιγμα άνευ όρων για 150 επαγγέλματα"
"Το νέο καθεστώς για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, φαρμακοποιούς. Δίνουν προβάδισμα σε εταιρίες και εμπορικά κέντρα, ζημιωμένοι οι μικροί της αγοράς. Και τετράμηνο παζάρι για μικροδιορθώσεις μετά την ψήφιση του νόμου", γράφει η εφημερίδα.
ΕΣΤΙΑ: "Καμμία απλούστευσις στην φορολογία"
"Αντί να περιορίσουμε την γραφειοκρατική διαδικασία των φορολογικών υπηρεσιών, ώστε να ασχοληθούν αποκλειστικώς με το ελεγκτικό έργο τους, τις επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο. Κοινώς καμμία απλούστευσις. Αραγε είναι τυχαίο ότι η φοροδιαφυγή οργιάζει στην Ελλάδα", διερωτάται η ΕΣΤΙΑ.
Η ΑΥΓΗ: "Κλείνουν τους μικρούς, ανοίγουν για μεγάλους"
Τα κλειστά επαγγέλματα απασχολούν το πρώτο θέμα της εφημερίδας. "Ψευδεπίγραφο το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Προωθείται η συγκεντροποίηση, υποβαθμίζεται η ποιότητα υπηρεσιών. Ο φαρμακοποιός ακολουθεί την τύχη του εμποράκου...", τονίζει η Αυγή.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Με νέους συμβασιούχους απαντούν στην ανεργία"
"Με νέα στρατιά συμβασιούχων στο Δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει την έκρηξη της ανεργίας. Συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια, με πολύ περιορισμένα κοινοτικά κονδύλια, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και έργου, αυξάνοντας τον πληθυσμό των συμβασιούχων", υποστηρίζει η Βραδυνή.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Ανοιγμα επαγγελμάτων χωρίς εκπτώσεις"
Στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αναφέρεται και η Καθημερινή. "Την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που θα πραγματοποιηθεί εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων σειράς κλάδων που θίγονται από τις αλλαγές, δρομολόγησε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου", τονίζει.
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τρόμαξαν και ζήτησαν δημοσκόπηση"
"Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση καταφεύγει σε τέτοια μέθοδο προκειμένου να μη χρεωθεί το πολιτικό κόστος. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου οριοθετεί τις κατευθύνσεις για κάθε υπουργείο και κάθε επάγγελμα ξεχωριστά", αναφέρει η εφημερίδα.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Μπαίνει τέλος στις σύντομες παραγραφές... για πολιτικούς"
Σύμφωνα με την εφημερίδα το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το "πράσινο φως για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι οποίες θα κινούνται εντός των ορίων που επιτρέπει το Σύνταγμα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βορά στο κέρδος η υγεία-υποβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό"
"Το νομοσχέδιο προβλέπει δραστικές περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό στο λεγόμενο δημόσιο σύστημα Υγείας. Δημιουργείται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπου εντάσσονται ο Κλάδος Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΓΑ, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου", σημειώνει ο Ριζοσπάστης.
ΤΑ ΝΕΑ: "Κλειστά επαγγέλματα- Αλλάζουν (σχεδόν) όλα"
"Ολική ανατροπή στο καθεστώς που διέπει σήμερα την άσκηση δεκάδων επαγγελμάτων, από τους δικηγόρους μέχρι τους ιδιοκτήτες σχολών χορού, φέρνει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Υπουργικό Συμβούλιο", αναφέρει το πρώτο θέμα των Νέων.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βούτα και... παραγραφή! -Ιντριγκες και διαπλοκή στην εξεταστική"
Στην εξεταστική για τη Siemens αναφέρεται η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "το μεγάλο κόλπο στην επιτροπή για τη Siemens εν όψει πορίσματος με πρωταγωνιστές βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ονόματα γράφονται και σβήνονται εν μέσω απειλών και εκβιασμών".
City Press: "Ανταρσία υπέρ του καπνίσματος"
"Οι εστιάτορες αρνούνται να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Οι μικρομεσαίοι προειδοποιούν για νέα 'λουκέτα' εξαιτίας των περιορισμών", γράφει η εφημερίδα.
METRO: "Ανατροπές για 6 επαγγέλματα"
"Αίρονται οι περιορισμοί για δικηγόρους, φαρμακοποιούς, μηχανικούς, συμβολαιογράφους, ορκωτούς και αρχιτέκτονες. Πράσινο φως από το Υπουργικό και για οριζόντιο άνοιγμα", αναφέρει η εφημερίδα.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τέλος εποχής για κλειστά επαγγέλματα"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Πλήρης απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων"
"Άρση όλων των περιορισμών για την άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος προβλέπεται στο νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου", γράφει η ΕΞΠΡΕΣ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εκρηξη 4,46% στο Χ.Α. Αισιόδοξα σενάρια σε 2 μέτωπα"
"Ομοβροντία δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο για σχέδια επαναγοράς ελληνικών ομολόγων στις σημερινές χαμηλές τιμές, με κεφάλαια που θα προέρχονται από το ενισχυμένο Ταμείο Στήριξης. Διαψεύσεις σε ήπιους τόνους από τα υπουργεία Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας", αναφέρει η εφημερίδα.
ΚΕΡΔΟΣ: "Επαγγέλματα χωρίς όρια"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταργούνται 9 διοικητικοί περιορισμοί και ελάχιστες αμοιβές. Τι θα ισχύει για τους συμβολαιογράφους, τους δικηγόρους, τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς και τους ορκωτούς ελεγκτές".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αίρονται οι περιορισμοί στα 'κλειστά επαγγέλματα'"
"Το άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων", με στόχο κυρίως την υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο", σημειώνει η εφημερίδα.

Σχόλια