Έκανε “Istanbul” την Κωνσταντινούπολη ο Καμίνης!

Σε “Istanbul” μετέτρεψε την ονομασία της Κωνσταντινούπολης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης! Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του μητροπολιτικού Δήμου της… “Istanbul”!
Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμιά… παρανόηση ότι έγινε κατά λάθος η συγκεκριμένη αναφορά, η συγκεκριμένη ονομασία στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης αποδίδεται και για δεύτερη φορά στο ίδιο κείμενο.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται συγκεκριμένα επί λέξει: «Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων».

Κανείς δεν αμφιβάλλει βέβαια ότι ο ίδιος ο δήμαρχος της τουρκικής μεγαλούπολης μπορεί να επιλέγει όποιο όνομα θέλει για τον Δήμο του. Αλλά ήταν θέμα αρχής πάντοτε στη χώρα μας, να αποκαλείται με την ονομασία Κωνσταντινούπολη η πόλη του Βυζαντίου. Φυσικά, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποκαλείται, σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο μάλιστα και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο κ. Βαρθολομαίος. Και όχι βέβαια Πατριάρχης της “Ιstanbul
Αναδημοσίευση από star.gr

Ποιος έχασε την ντροπή να την βρει ο Καμίνης;;;;;


http://naxios.blogspot.com/2011/01/istanbul.html

Σχόλια

  1. αγράμματο βλαχάντερο... "με τον Δήμαρχο του εις την Πόλη". Ή τουρκόσπορος (ή και τα δύο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι το πρόβλημα ?
    ¨Ετσι δεν οναμάζεται και αναγνωρίζεαται παγκοσμίως.
    Δηλαδή αν οι Τούρκοι μίλαγαν για δήμο ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ δεν θα μας ενοχλούσε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ανώνυμο:
    Για σένα μπορεί να μην είναι πρόβλημα, για μας είναι.
    Αλλά θα μου πεις εσύ δεν τολμάς να γράψεις το όνομα σου, τι περιμένεις;
    Πως το είπε ο παραπάνω; Τουρκόσπορος; Φαίνεται δεν είναι μόνον ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόστολε αν εχεις προβλήματα να πάς σε κανένα ειδικό να στο λύσει. Ο καθε λαός έχει δικαίωμα να ονομάζει τις πόλεις του όπως θέλει και όχι όπως θέλουν οι αλλοι. Θα σου άρεσε εσένα να δεις σε site την Θεσσαλονίκη ως SOLUN ? ή τα Ιμια ως KARDAK ? Η θα ήθελες εγώ να σε λέω Θανάση ?
    Όσο για την ανωμυμία (μια και είσαι περίεργος), με λένε Στέλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μια παρανόηση.
    Η κάθε χώρα και στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία, έχει δικαίωμα να αποκαλεί όπως θέλει τις πόλεις και τα νησιά της.
    Το θέμα είναι πως τα αποκαλούμε εμείς.
    Η Τουρκία π.χ τα Ίμια τα ονομάζει Καρντάκ..
    Θα πρέπει δηλαδή και εμείς τα Ίμια να τα αποκαλούμε Καρντάκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό ακριβώς που λες Αρίστο λεω και εγώ.
    Η κάθε χώρα δίνει τοπονύμια όπως αυτή θέλει.
    Τι θέλουμε να επιβάλλουμε στους τούρκους το Κωσταντινούπολη όταν η ονομασία της πόλης έχει αλλάξει απο το 1453 (650 χρόνια πριν) και όταν παγκοσμώς αναγνωρίζεται ως ISTANBUL (εις τη πόλη).
    Αυτα είναι αστεία πράγματα.
    Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ΜΟΝΟ ο όρος ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ που είναι επίσης διεθνώς αναγνωρισμένος όρος.
    Οσον αφορά τα περί τουρκόσπορων που αναφέρει κάποιος τα θεωρ'ω τουλάχιστον γελοιότητες και ας εξαντλήσπουμε τον εθνικισμό μας σε άλλα θέματα που θεωρώ πιό σοβαρά.
    Στελιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.