Μας σπρώχνουν σε επαναγορά (buyback) του χρέους. Αυτό είναι κοινή πρακτική στην Λατινική Αμερική και Αφρική !!!

Διαβάστε τι γράφoυν σήμερα οι Financial Times .
Παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους δυο άρθρα των έγκυρων Reuters και Bloomberg
Και τα δυο άρθρα αναφέρονται σε σχέδια αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει πλήρως τα περί αναδιάρθρωσης...

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε το Video του Βloomberg.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το άρθρο του Bloomberg , το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:
Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο για να βοηθήσει την Ελλάδα να επαναγοράσει (buy back) το χρέος της, ως μέρος ενός πακέτου για την αναχαίτιση της κρίσης της ζώνης του ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Die Zeit.
Θα μπορούσε να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξαγοράσει κρατικά ομόλογα με κονδύλια, από τα 440
δις ευρώ (593 δισεκατομμύρια δολάρια), από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF), που θα παρασχεθεί στην Ελλάδα ", με ευνοϊκούς τόκους. Αυτά αναφέρει η " Die Zeit με βάση ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε  σήμερα, χωρίς να αναφέρει από που έλαβε την πληροφορία. 
Σε αντάλλαγμα, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί η Ελλάδα να προβεί σε νέες δεσμεύσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους της.
"Δεν εργαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας  Bertrand Benoit"
Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει αλλά σε περίπτωση που ισχύουν τα πιο πάνω δημοσιεύματα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την χώρα μας.
Δείτε τι αναφέρουν στο άρθρο τους οι Financial Times:
Αναδιοργάνωση-επαναγορά δανείου είναι κοινές πρακτικές στην Λατινική Αμερική και την Αφρική.
Επίσης άσχετα με το θέμα του αν είναι ενδεδειγμένη η ενέργεια αυτή, θα επηρεάσουν σημαντικά και θα μειώσουν τους μελλοντικούς διαθέσιμους πόρους.
"Restructuring buybacks are common enough in Latin American and African states"
However, apart from the issue of appropriability,countries   considering debt restructuring usually do not have resources to buyback their debts (almost by definition). An alternative option is to use loans from official lenders for the buyback, which will diminish future available resources because these debts are senior"
Δείτε το VIDEO

Σχόλια