ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, (πλατεία Ταχυδρομείου).
Σας περιμένουμε!!!
Η χώρα μας και ο λαός μας, εδώ και δεκαετίες βιώνουν μια βαθιά υποχθόνια πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική παρακμή, που βγήκε στην επιφάνεια με το ξέσπασμα της πρόσφατης οικονομικής κρίσης.
Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις μας, ή ήταν μεμονωμένες και ατομικές (κι επομένως αναποτελεσματικές), ή καπελώνονταν από κόμματα και εξαρτημένες οργανώσεις, που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς και αποτελούν μέρος, και όχι λύση του προβλήματος!
Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον, η «πνευματική ηγεσία» του τόπου, σιωπούσε εκκωφαντικά!….
Ώσπου, την ύποπτη αυτή σιγή, ήρθε να σπάσει η δυναμική κι ελπιδοφόρα παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, που με τον πύρινο και εύστοχο λόγο του, κατάφερε να μας ενώσει όλους, γύρω από έναν ιερό σκοπό: τη διάσωση της πατρίδας μας από τους ποικίλους κινδύνους που την απειλούν, και που το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει!
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα», κατάφερε να συνενώσει γύρω από αυτόν τον ιερό σκοπό, ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαφορετικές πολιτικές καταβολές, διαφορετικούς τρόπους ζωής, διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα, ενδιαφέροντα.
Μας ένωσε η ανάγκη να αντιδράσουμε σε όλη αυτή την αθλιότητα που βιώνουμε!
Μας ένωσε η επιθυμία να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο, αναξιοκρατικό και φαυλοκρατικό πολιτικό σύστημα, που επισκιάζει εδώ και χρόνια την πατρίδα μας!
Μας ένωσε η λαχτάρα για πραγματική δημοκρατία, για ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισονομία, για εθνική ανεξαρτησία, για κοινωνική πρόοδο κι ευημερία!
Μας ένωσε εν τέλει, η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας, που σήμερα προδιαγράφεται δυσοίωνο…
Έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης και γι αυτό ακριβώς ΔΕΝ εμπιστευόμαστε πλέον αυτούς, που άμεσα ή έμμεσα, ευθύνονται για το σημερινό τέλμα στο οποίο οδηγηθήκαμε!
Εμείς οι ίδιοι οι Πολίτες είμαστε ικανοί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!
Δεν έχουμε «μαγικές συνταγές», ούτε έτοιμες απαντήσεις για κάθε πρόβλημα, - άλλωστε ούτε κι αυτοί που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, είχαν!
Όμως με τη δημιουργική διάθεση για προσφορά που μας διακατέχει, και την πραγματική Δημοκρατία ως εργαλείο και ως εγγύηση, θα συνδιαμορφώσουμε το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας και θα κατασκευάσουμε τους μηχανισμούς ομαλής και δίκαιης λειτουργίας της κοινωνίας μας!
Με το δημοκρατικό διάλογο θα συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις μας, αλλά θα αναλάβουμε και πρωτοβουλίες για συγκεκριμένες δράσεις σε Τοπικό, Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο, που θα βελτιώσουν όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής: την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την Παιδεία, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη, την Οικονομία, αλλά και την Αισθητική, την Προστασία του Περιβάλλοντος, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, και γενικότερα την Ποιότητα της ζωής μας!
Δε θα ανεχτούμε άλλο χειραγωγήσεις και «άνωθεν» παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα, έξω και πέρα από τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του λαού μας!
Δεν θα υποπέσουμε ξανά στο ίδιο λάθος του τεχνητού διχασμού, που καλλιεργούν οι εχθροί μας και οι εγχώριοι συνεργάτες τους, για να μας ελέγχουν!
Όλοι ενωμένοι και με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον και το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας, θα καθαρίσουμε την «κόπρο του Αυγείου» που μας έχει πλημμυρίσει και θα ξαναχτίσουμε μια νέα Ελλάδα, αντάξια της περίλαμπρης ιστορίας της!
Με αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε ως Πολίτες, σας καλούμε να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, στην ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας που θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, ( πλατεία Ταχυδρομείου).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλ.  6944672745 και 6980366227     

Σχόλια