Στου κουφού την πόρτα …το σαπούνι σου χαλάς

Αποστόλης Παπαπαρίσης  

 Αγαπητοί συνάδελφοι – συμμαθητές, ο τίτλος δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αναφέρεται στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ ) και στην πάγια τακτική της να μας αγνοεί χαρακτηριστικά. Η μικρή μου ιστορία ξεκινά στις 17 Δεκ 2010 οπότε και έστειλα ένα e-mail με τίτλο «Η αδιαφάνεια είναι ο σύμμαχος των ολίγων». Μεταξύ άλλων διερωτόμουν για την τύχη του 1.000.000 ευρώ και πλέον των ετήσιων εσόδων της ΕΑΑΣ καθόσον ποτέ δεν είχα δει έναν απολογισμό. Από την ΕΑΑΣ καμία ενημέρωση.
            Στις 5 Ιαν 2011 έστειλα στον πρόεδρο της ΕΑΑΣ (eaasgr@gmail.com) με κοινοποίηση σε όλους τους γνωστούς σε μένα υποψηφίους, το εξής: «Στρατηγέ, επειδή πλησιάζουν εκλογές είναι επιβεβλημένο να κοινοποιηθούν οι απολογισμοί (οικονομικοί και μη) τουλάχιστον της τριετίας που ήσασταν πρόεδρος. Εγώ προσωπικά θα επιθυμούσα να είναι της τελευταίας πενταετίας, ανά έτος. Με εκτίμηση, Απόστολος Παπαπαρίσης» Και πάλι καμία απάντηση.
            Στις 11 Ιαν 2011 έστειλα στο ίδιο e-mail (eaasgr@gmail.com), με κοινοποίηση και πάλι στους γνωστούς σε μένα υποψηφίους, το εξής: «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΟΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, Απόστολος Παπαπαρίσης» Μέχρι σήμερα καμία απάντηση, εκτός από μία προτροπή του κ. Παρίση (τον οποίο και ευχαριστώ) προς την ΕΑΑΣ να μου απαντήσει έστω και αρνητικά.
            Αγαπητοί συνάδελφοι – συμμαθητές, αν θέλουμε κάτι να αλλάξει πρέπει να το κάνουμε τώρα. Ζητείστε, απαιτήστε να μάθετε που πάνε τα λεφτά μας. Όχι μετά τις εκλογές. Τώρα. Μετά, θα είναι αργά.
            Αγαπητοί υποψήφιοι, πως θα μας πείσετε ότι δε θα κάνετε τα ίδια; Όταν δεν απαιτείτε το αυτονόητο. Γιατί να περιμένουμε περισσότερα από εσάς; Πείτε μας τουλάχιστον αν γνωρίζετε την ύπαρξη ή μη απολογισμών; Παρακαλώ βοηθείστε για το OpenGov που είναι και της μόδας. Δώστε ένα τέλος στην αδιαφάνεια.
            Αγαπητά μέλη της ΕΑΑΣ γιατί δε μιλάτε; Γιατί αφήνετε να πλανάται στην ατμόσφαιρα ότι κάτι δεν πάει καλά; Το «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.» ή «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια.» δε σας λένε τίποτε; Είμαι έτοιμος να σας ζητήσω συγνώμη αν σας αδικώ. Η σιωπή σας όμως δε μας οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα.
       

Σχόλια