Μέγα πλήθος ξένων διπλωματών στην Τουρκία, οι εξής δυο..

Στην ετήσια σύσκεψη των Τούρκων διπλωματών, σύμφωνα με την Ζaman θα συμμετέχουν οι: Zalmai Rassoul Αφγανός ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός μας.



Τόσο μεγάλη συμμετοχή δεν ξανάγινε..
Τρεις κι ο κούκος στην Τουρκία..
Είχαμε γράψει από τις 27 Δεκ.2010, για το νέο ταξίδι του πρωθυπουργού στο άρθρο,  Τι άλλο θα δούμε σε αυτή την χώρα, από αυτή την κυβέρνηση...
Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε ετήσια σύσκεψη (στις 6/1/2011 στο Ερζερούμ) 200 περίπου Τούρκων διπλωματών, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης εξωτερικής πολιτικής, υπό την αιγίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ !!!
Τον κάλεσε ο "πασάς" Ερντογάν...
Ότι θα πάει, θα πάει..
Το θέμα είναι τι θα συζητήσει εκεί.
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι αν θα παρέμβει σε θέματα-προβλήματα, που τυχόν παρουσιασθούν και επηρεάζουν ή άπτονται των εθνικών μας συμφερόντων..
Για παράδειγμα αναφέρουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), τις δηλώσεις Μπαγίς για συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου και των κοιτασμάτων του κλπ.
Οι Κύπριοι εξασφάλισαν την δική τους Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη , ενώ εμείς μόλις το 2010 αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα, τόσο δειλά , σαν να λέμε στους Τούρκους μη φοβόσαστε εσείς, δεν θα διεκδικήσουμε τίποτα, τίποτα που είναι δικό μας. Παράνοια, πώς αλλιώς να το πει κανείς....

Σχόλια