Κ. Μαρκόπουλος:«Αήθης επίθεση της Τρέμη στον Τζαβάρα»

Κώστας Μαρκόπουλος
Από τη χθεσινή συνέντευξη του Κ. Μαρκόπουλου στα τοπικά ΜΜΕ στη Λάρισα, πλαισιωμένος από τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ και τον τομεάρχη Εσωτερικών Χρ. Ζώη
Στην οικονομική κρίση εστίασε την ομιλία του χθες το βράδυ προσκεκλημένος της τοπικής ΝΟΔΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος«Φτάσαμε στο απροχώρητο», «τα νοικοκυριά αγκομαχούν» τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr κατακεραύνωσε την Τρέμη, δηλώνοντας πως ήταν «αήθης η επίθεσή της στον Τζαβάρα». εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης για τις επιλογές της.
«Το αυτομαστίγωμα της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Όπως τελείωσαν και τα βήματα προς τα πίσω. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και μέσω της τεράστιας προσπάθειάς μας τόσο στον τομέα της οργανωτικής ανασυγκρότησης, όσο και στην καθαρότητα του ιδεολογικού μας αποτυπώματος, είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, να εκφράσουμε την άποψή μας και να τείνουμε χείρα ελπίδας στον ελληνικό λαό, ο οποίος σήμερα δοκιμάζεται πολυεπίπεδα». Με τα λόγια αυτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ευβοίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το στίγμα του μιλώντας πρώτα στα ΜΜΕ της Λάρισας και εν συνεχεία στο πολυπληθές ακροατήριο που τον υποδέχθηκε θερμά.
«Αγκομαχούν τα νοικοκυριά»
Περιγράφοντας την εικόνα του σήμερα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται στη χώρα ένας μίζερος διάλογος ο οποίος στηρίζεται στην ανασφάλεια και τον φόβο. Τον φόβο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο να περάσει τις αδιέξοδες πολιτικές της. Αδιέξοδες πολιτικές οι οποίες οδηγούν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία μέσα στο 2011 και που αποδεικνύουν περίτρανα πως αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα είναι μια συνταγή η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Υπάρχουν κοινωνικές τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν, υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία αγκομαχούν. Όλοι αναρωτιούνται πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση και το κυριότερο με ποιόν τρόπο θα τελειώσει».
«Φτάσαμε στο απροχώρητο» 
Για τη στάση της ΝΔ ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ψηφίσαμε στη βουλή τα μισά περίπου νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση γιατί βάλαμε πάνω απ’ όλα την πατρίδα και όχι το κομματικό μας συμφέρον. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η χώρα μας ακολουθεί τη δυσκολότερη συνταγή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκατοντάδες επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, και φτάσαμε να συζητούμε ως επιτυχία την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου μας».
Δημοσκοπήσεις
Για την αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καρπωθεί την κυβερνητική φθορά όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως δεν υπάρχει προηγούμενο, κυβερνών κόμμα να χάνει τόση από την εκλογική του δύναμη μέσα σε μόλις ένα χρόνο. «Στρέφουμε την προσοχή μας στο μεγαλύτερο κομμάτι του λαού το οποίο σήμερα απέχει με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα αδιευκρίνιστο πολιτικό σκηνικό. Με την σκληρή μας αυτοκριτική, τις οργανωτικές μας αλλαγές και τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις, πραγματοποιούμε μια νέα αρχή με στόχο να πείσουμε το κομμάτι αυτό του λαού για την συνέπεια και το όραμά μας», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος από τη Λάρισα προσκεκλημένος στη χοροεσπερίδα της τοπικής ΝΟΔΕ.
Siemens, πορίσματα και ονόματα
«Στη ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ αλισβερίσι ονομάτων. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δύο κατάλογοι οι οποίοι έσβηναν και έγραφαν και καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί»,«όλες οι συμβάσεις που αφορούν τη Siemens φέρουν τις υπογραφές και μόνο των υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Όσα χρήματα βρέθηκαν με αποδείξεις στα χέρια κάποιων, αυτά αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για ποιον λοιπόν λόγο να αυτοκτονήσουμε ομαδικά; Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρά να αποδεχθεί την πρότασή μας για συμμετοχή πλέον από δω και πέρα στις εξεταστικές επιτροπές ίσου αριθμού βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα και ανάδειξη του προέδρου με μυστική ψηφοφορία. Θα το τολμήσουν; Θα το αντέξουν;» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος αναφορικά με την κριτική που δέχεται το πολιτικό σύστημα για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens για να προσθέσει πως
Αναδιάρθρωση του χρέους
Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, βάση των σεναρίων που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό ο κ. Μαρκόπουλος κατέστησε σαφές πως κανείς Έλληνας πολιτικός δεν μπορεί να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία. «Η ΝΔ πιστεύει στη χώρα και στους ανθρώπους της και προτείνει διαφορετική συνταγή για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του χρέους», σημείωσε με νόημα ο κ. Μαρκόπουλος.
«Αήθης επίθεση της Τρέμη στον Τζαβάρα»
Ο κ. Μαρκόπουλος δεν αρνήθηκε ν’ απαντήσει στην ερώτηση του larissanet.gr:
Ερ.: Χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού, η παρουσιάστρια του δελτίου  απευθυνόμενη στον συνάδερφό σας κ. Τζαβάρα του είπε «πως μ’ αυτά που κάνετε και που λέτε εσείς οι πολιτικοί θα σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες».
Φοβάστε μήπως δικαιωθεί η δημοσιογράφος και όντως ο κόσμος ξεσπάσει εναντίον του πολιτικού συστήματος και να σας ρωτήσω επίσης γιατί η ΝΔ σήμερα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να στηρίξει  τον τομεάρχη της με αφορμή την επίθεση και τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε;
Απ.: «Να ξεκινήσω απ’ το δεύτερο. Ο κ. Τζαβάρας όπως και κάθε βουλευτής δεν έχει ανάγκη από καμιά κάλυψη ή στήριξη. Ο καθένας από μας είναι πρόσωπα με αυτοσεβασμό και εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό. Η επίθεση που δέχθηκε ο κ. Τζαβάρας από την κ. Τρέμη, στο δελτίο του «μεγάλου» καναλιού ήταν μια αήθης επίθεση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Θα ήθελα όμως να σας πω, πως ο λαός παρακολουθεί και κρίνει τους πάντες.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματος σας θα μου επιτρέψετε να σας πω, πως το πολιτικό σύστημα σε καμία περίπτωση δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Υπάρχουν ευθύνες μεγάλες και συγκεκριμένες, είτε μιλάμε για πελατειακό σύστημα είτε για γιγάντωση του δημοσίου τομέα είτε για δημιουργία σκανδάλων είτε για πολλά ακόμα. Δεν μπορεί όμως κανείς να ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα. Δεν μπορεί κανείς μαζί με τα ξερά να καίει και τα χλωρά. Αλλιώς ναρκοθετείται η δημοκρατία μας και μπορείτε εύκολα ν’ αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο». 

larissanet.gr

Σχόλια