Χρήστος Ζώης«ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ LIFE STYLE»

«Βόμβες» Χρήστου Ζώη

ΖΩΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ tv
Από τη συνέντευξη του Χρήστου Ζώη στον Γιάννη Γιαννακόπουλο στη Θεσσαλία Τηλεόραση
Σε μία συνέντευξη ποταμό ο λαρισαίος βουλευτής Χρήστος Ζώης επισήμανε πως το 2001 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης για το ΔΝΤ, πρότεινε το κούρεμα του χρέους αναφέροντας το παράδειγμα του Ισημερινού, τάχθηκε κατά του life style και υπέρ του Φαήλου Κρανιδιώτη. Τέλος, έριξε «ρουκέτα» για τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ.
«Το 2011 θα είναι μια χρονιά δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Το 2012 είναι δίσεκτο. Και το 2013 γρουσούζικο!. Ελπίζω πως οι ικανότητες και οι αρετές των ελλήνων θα σταθούν ικανές να αντιστρέψουν τη δύσκολη πορεία». Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης τελείωσε την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Θεσσαλία TV και τον Γιάννη Γιαννακόπουλο (εκπομπή "Δεξιά και Αριστερά"), φροντίζοντας προηγουμένως να εκτοξεύσει ρουκέτες αναφορικά με τα θέματα της επικαιρότητας.
«Προβλέπω πως αν συνεχιστεί αυτή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, σύντομα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι αρκετοί οι βουλευτές όλων των παρατάξεων που θα διαχωρίσουν τη θέση τους και θα φωνάξουν πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι»,Χατζηδάκης. σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδερφός του βουλευτής κ.
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Αναφορικά για το τι μέλλει γενέσθαι και με δεδομένη την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας, ο βουλευτής Λαρίσης δεν έκρυψε την αντίθεσή του με τον ερχομό του παγκόσμιου Οργανισμού στη χώρα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε παθητικά την εξεύρεση της λύσης του δικού μας προβλήματος από κάποιους άλλους. Δεν σας κρύβω πως μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον η περίπτωση του Ισημερινού. Ενός κράτους που αν και συνδεδεμένου με το δολλάριο, έδωσε τη δυνατότητα σε μια  επιτροπή σοφών πέρα πάσης υποψίας να μελετήσουν όλες τις συμβάσεις της χώρας, ψάχνοντας για διαφθορά. Μετά από 14 μήνες εξαντλητικής δουλειάς η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η διαφθορά ξεπερνούσε το ποσοστό του 70% επί των υπογεγραμμένων συμβάσεων, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός της χώρας να καταφέρει εν τέλει κούρεμα του δημόσιου χρέους κατά 65%, αφού πρώτα διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και προς όλους τους ενδιαφερομένους πως η χώρα δεν επιτρέπεται να πληρώσει τα αποτελέσματα της διαφθοράς. Είναι ένα θέμα το οποίο, αναρωτιέμαι γιατί δεν το εξετάζουμε και στη χώρα μας. Δεν λέω κάντε το. Λέω απλά ας το κοιτάξουμε. Και σας λέω πως εγώ, μόλις είμαι έτοιμος θα φέρω το θέμα στα πολιτικά όργανα του κόμματος μου».
«ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ LIFE STYLE»
Κληθείς να σχολιάσει το επίμαχο άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη, το οποίο αναφερόταν σε διαδρομιστές, κομιστές και ντιντήδες ο κ. Ζώης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τον άνθρωπο αυτόν δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω. Δεν τον ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως η εποχή του life style στην πολιτική έχει τελειώσει οριστικά. Και πρέπει να σας πω πως δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή αλλά ενός σημαντικού αριθμού βουλευτών».

ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Αναρωτήθηκε τέλος γιατί οι κυβερνώντες επιδιώκουν με τόση βιασύνη να φέρουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα εθνικά μας θέματα, σε μια εποχή που η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας δεν είναι τόσο ισχυρή, συνδέοντας ευθέως την επιλογή έλευσης του ΔΝΤ στη χώρα μας με τις εξελίξεις θεμάτων αυτών.

«ΡΟΥΚΕΤΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΝΔ
Σε ερώτηση σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Χρήστος Ζώης αποφεύγοντας τις κοινότυπες απαντήσεις εκτόξευσε ακόμα μια ρουκέτα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ είναι η χρυσή ευκαιρία της παράταξης. Είναι η πραγματική ευκαιρία για μετασχηματισμό και ουσιαστική επανίδρυση του κόμματος. Πραγματικός ηγέτης και ουσιαστικά νικητής δεν θα είναι αυτός που θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές αλλά αυτός που θα κατορθώσει να φέρει τον κόσμο στις κάλπες».

Σχόλια