"Σλαβομακεδονία" προτείνει ο Μπουτάρης για τη FYROM

Ρεαλιστική τοποθέτηση Μπουτάρη

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε στην εφημερίδα «Utrinski Vesnik» προτείνοντας ως μια εφικτή λύση για την ονομασία των Σκοπίων, το «Σλαβομακεδονία».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουτάρης σημείωσε :

« Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στην περιοχή ζούσαν άλλοι λαοί, πολύ πριν απ' αυτούς. Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι γιατί ένας Σλάβος ή μία ομάδα που κατάγεται από Σλάβους, οι οποίοι ως λαός έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν μία σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι, ζητούν και θέλουν και άλλα πράγματα και άλλη ιστορία, με την οποία θα υπερηφανεύονται.

Κατά την άποψή μου, η καλύτερη ιδέα για το όνομα είναι το Σλαβομακεδονία. Η ονομασία αυτή είναι καλύτερη από το Βόρεια ή Άνω Μακεδονία».

Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις από την κυβέρνηση της γείτονος χώρας, ενώ καταφέρεται και εναντίον του κ. Γκρουέφσκι για την πολιτική του αλλά και για την ενέργειά του να τοποθετήσει άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

(απόδοση: spnews, συνέντευξη: utrinski
 
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/fyrom_22.html

Σχόλια