"Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει τα κότσια να παίρνει δύσκολες αποφάσεις όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά θέματα"

Λαμπρό μυαλό και ένθερμος πατριώτης, ο ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης, τιμημένος με τον τίτλο του σερ, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων τόσο με την ικανότητά του να προβάλλει νέες ιδέες όσο και με τη δυνατότητά του να τις παρουσιάζει άνευ κειμένου στις διάφορες ομιλίες του. Καίτοι ζει στο εξωτερικό, παρακολουθεί στενά και τη διεθνή και την εσωτερική σκηνή και δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Αληθινός χείμαρρος, ο κ. Μαρκεζίνης σε πείθει όταν τον συναντάς για το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για την πατρίδα, αλλά ταυτόχρονα είναι πάντα έτοιμος να συζητήσει και ακόμα να παραδεχτεί λάθη του, όταν τον πείσεις γι’ αυτό.
Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που ακολουθεί,
ο κ. Μαρκεζίνης διατυπώνει τολμηρές, αν όχι και ασυνήθιστες, ιδέες εφ’ όλης της ύλης, προτρέποντας τον πρωθυπουργό να δείξει και στα εθνικά θέματα τα ίδια κότσια που έδειξε και στη λήψη μερικών οικονομικών αποφάσεων. Η συνέντευξη τελειώνει με τη ρηξικέλευθη πρόταση να γίνουν εκλογές, μια και η χώρα, ουσιαστικά, έχει φθάσει στο αδιέξοδο - οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό. Γι’ αυτόν, το ενδεχόμενο να μην κερδίσει κανείς αυτές τις εκλογές δεν θα σημαίνει καταστροφή. Αντίθετα, μια ανανεωμένη Βουλή, χωρίς ένα κόμμα να έχει πλειοψηφία, θα αναγκαζόταν να συμφωνήσει σ’ ένα πρόγραμμα κοινής αποδοχής, που μετά, τουλάχιστον τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν με τη συναίνεση της μεγίστης πλειοψηφίας της Βουλής.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16691&catid=7

Σχόλια