Το κόλπο δεν πιάνει… Σας μάθαμε…

Έρχονται Άγιες ημέρες και είχα την πρόθεση να γράψω κάτι όμορφο, κάτι ελπιδοφόρο, αλλά δε με αφήνουν. Με σκανδαλίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε νομοσχέδιο το παίζουν «τσάμπα μάγκες» διαμαρτυρόμενοι για την «κακή» Τρόικα, που οι ίδιοι έφεραν, για το «κακό» μνημόνιο, που οι ίδιοι ψήφισαν, και γιατί και τα δύο αυτά «κακά» τους αναγκάζουν να εφαρμόζουν μία μη σοσιαλιστική πολιτική που δεν είχαν στο πρόγραμμα τους. Φωνάζουν, διαμαρτύρονται, κατηγορούν τους «κακούς» υπουργούς, …αλλά στο τέλος ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια. Τα χιλιάδες πλέον ιστολόγια (blogs) και ιστότοποι (sites) τους σατιρίζουν παρομοιάζοντας τους ως κότες, με λειρί ή χωρίς. Μία γελοιογραφία δε, τους περιγράφει ως κότες ανεβασμένες σε ένα πάγκο που κακαρίζουν ενώ ο πρωθυπουργός περνάει από πίσω τους, με ένα καλάθι μαζεύοντας τα αυγά - ψήφους τους.
Ας θυμηθούμε όμως μερικούς από τους λεονταρισμούς των κυβερνητικών βουλευτών. Μάρτιος 2010: Για τα πρώτα μέτρα, όπου στη Βουλή γίναμε μάρτυρες μία σκηνοθετημένης σκληρής επίθεσης του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή εναντίον του υφυπουργού οικονομικών κ. Σαχινίδη. Μας έκλεινε το μάτι σαν να μας έλεγε ότι η κυβέρνηση μπορεί να παίρνει σκληρά (αλλά αναγκαία) μέτρα, πλην όμως το κόμμα μένει πιστό στο φιλολαϊκό του προσανατολισμό και ασκεί κριτική, ξεκαθαρίζοντας, πάντως πως οι βουλευτές του κόμματος θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Τώρα ο κ. Παπουτσής είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Περίπου τα ίδια έλεγε και ο κ. Σκανδαλίδης για τα σκληρά μέτρα που πήραν και σήμερα είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ιούνιος 2010: Για το ασφαλιστικό, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκαν να είναι αιφνιδιασμένοι από τη δραματική τροπή που πήρε για εκατομμύρια Έλληνες η υπόθεση του Μνημονίου, ως να μην ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους ή να μην είχαν καν διαβάσει το μνημόνιο. Οι βουλευτές ήταν οι Κουκουλόπουλους, Κωνσταντινόπουλος, Γιαννακά, Κατρίνης, Γερανίδης, Τζελέπης, Σαλαγιάννης, Κεγκέρογλου, Πρωτόπαπας, Ρενταρή-Τέντε, Καρύδης, Σιδηρόπουλος, Στασινός και Αμοιρίδης. Ιούλιος 2010: Όχι σε νομοσχέδιο αυτή τη φορά, αλλά επειδή πρόκειται για ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζω ότι στην αρχή (Μάιο 2010) 10 και στη συνέχεια 14 βουλευτές (παρά την ενδιάμεση απάντηση από τον Πρωθυπουργό) έγινε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου για τη «διευκόλυνση» που προσέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος στους κερδοσκόπους, αλλάζοντας από την επόμενη ημέρα των εκλογών (5-10-2009), τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών  που εγίνοντο επί των ελληνικών ομολόγων. Από τότε τηρείται σιγήν ιχθύος επί του θέματος. Την ερώτηση έκαναν οι Βάσω Παπανδρέου, Αλευράς, Αμοιρίδης, Λιντζέρης, Σπηλιόπουλος, Στρατάκης, Παπαθανάση, Αντωνία Αντωνίου, Γερανίδης, Παπαχρήστος, Μαγκούφης, Καρανίκας, Κουτσούκος, Μαργέλης και Τόγιας. Σεπτέμβριος 2010: Για το μέτρο της περαίωσης ο κ. Μαγκούφης είχε πει "Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είμαστε σε σχιζοφρενική κατάσταση! Άλλα πιστεύουμε και άλλα κάνουμε", ενώ αντέδρασαν έντονα ακόμη και οι Φλωρίδης, Καρτάλης και Γείτονας, αλλά …ψήφιζαν θετικά. Δεκέμβριος 2010: Για τον προϋπολογισμό του 2011 η κ. Βάσω Παπανδρέου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής βολές κατά του υπουργού Οικονομικών, δηλώνοντας όμως ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό αν και τον θεωρεί αναξιόπιστο που δεν πρόκειται να μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Την βλέπω να υπουργοποιείται σύντομα.
Από τα παραπάνω αλλά και από άλλα δεκάδες παρόμοια ευτράπελα περιστατικά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι είτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φωνάζουν και διαμαρτύρονται προκειμένου να τους δοθεί ένα υπουργείο είτε κάνουν αντιπολίτευση για να μη δώσουν χώρο στη ΝΔ. Το κόλπο δεν πιάνει… Σας μάθαμε… Υπάρχει άραγε έστω και ένας λογικός Έλληνας που να μην έχει καταλάβει ότι οι κυβερνώντες αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους και της εξυπνάδας τους στο πώς να μας κοροϊδέψουν; Οι «σύμμαχοι» τους δε, τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, ακόμη και υπουργούς εμφανίζουν να μάχονται ενάντια σε άλλους υπουργούς, στο μνημόνιο και στην τρόικα. Σας εύχομαι Χαρούμενα Χριστούγεννα με την ελπίδα ότι ο νέος χρόνος 2011 θα μας απαλλάξει τουλάχιστον από το μνημόνιο…

Του Απόστολου Παπαπαρίση

Σχόλια