Το παρασκήνιο με το "απλήρωτο" τραπέζι στα Αμπελάκια

Το δημοσίευμα ολόκληρου του περιστατικού, για πρώτη φορά σήμερα από το larissanet.gr, που αφορά το "απλήρωτο" τραπέζι στα Αμπελάκια με αφορμή την έλευση του προέδρου της ΝΔ στο νομό, άναψε φωτιές σε όλα τα πολιτικά στέκια της πόλης. Μέχρι και σήμερα η παραφιλολογία γύρω απ' το συγκεκριμένο γεγονός έδινε και έπαιρνε. Πέρα από τα σχόλια όμως ας δούμε και λίγο απ' το παρασκήνιο της υπόθεσης.
Όλα ξεκίνησαν όταν τοπικά στελέχη της απερχόμενης ΝΟΔΕ διέρρευσαν το περιστατικό με στόχο αφενός μεν να πλήξουν την νεοεκλεγμένη διοίκηση της νομαρχιακής του κόμματος και αφετέρου να πλήξουν την εικόνα του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε τα εν λόγω στελέχη ανήκαν στην πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου πριν από ένα χρόνο. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον... γιατρό. 

Ο προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον ίδιο για το περιστατικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ έγινε έξαλλος και έδωσε αμέσως εντολή στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Αρβανιτόπουλο να επιληφθεί του θέματος. Την ίδια ώρα στενός του συνεργάτης, από αυτούς που το όνομά του δεν αναγράφεται ποτέ στον τύπο, επικοινώνησε με τον γνωστό γιατρό ζητώντας του περισσότερες λεπτομέρειες. Αμέσως η εντολή από την Ρηγίλλης ήταν σαφέστατη: «Δεν γίνεται την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς πληρώνει από την τσέπη του για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου των Αμπελακίων, να προσπαθούν κάποιοι να πλήξουν την εικόνα του. Σε θέματα ηθικής φύσεως ο πρόεδρος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».

Σχόλια