Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συνέντευξη Τύπου
Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη
με θέμα:
«Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος
της Νέας Δημοκρατίας»

Αθήνα 21 Δεκεμβρίου 2010


Το πρόγραμμά μας είναι η «Πρόταση Μέλλοντος» που καταθέτει η Νέα Δημοκρατία. Η υλοποίηση του θα ξεδιπλωθεί σε τρία στάδια:
1ον Η «Στρατηγική της Ελπίδας», που είναι η πρότασή μας για την έξοδο από το Μνημόνιο και την επιτήρηση του ΔΝΤ.
2ον Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς την πολιτική ηγεσία και η εδραίωση μίας Νέας Εθνικής Αυτοπεποίθησης.
3ον Η συνδιαμόρφωση μαζί με τους πολίτες μίας σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας.

Το κεντρικό μήνυμα της «Πρότασης Μέλλοντος» που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία είναι:

«Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες»

Το μήνυμα μας απηχεί την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται, εντός και εκτός συνόρων, για να βγει από την κρίση, να βρει το βηματισμό της και να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στον κόσμο που έρχεται.

Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται αυτό το δυναμικό και επενδύει στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.
Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι μόνο αν οι Έλληνες Πολίτες αφυπνιστούν, ενεργοποιηθούν και συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής, ο τόπος μας θα πάει μπροστά.
Με δανεικές συνταγές που απευθύνονται σε άλλες νοοτροπίες και μισθοφόρους ξένους συμβούλους κανένα Έθνος και καμία κοινωνία δεν πήγε μπροστά. Γι’ αυτό εμείς εμπιστευόμαστε τους Έλληνες και πιστεύουμε στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι οι πολίτες κουράστηκαν από τις μεγάλες υποσχέσεις, τα ανεκπλήρωτα οράματα και την πολιτική αναποτελεσματικότητα των κομμάτων.
Για να εμπιστευτούν ξανά την πολιτική θέλουν λίγα λόγια, διατυπωμένα με σαφήνεια, προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες καθώς και αξιοπιστία, δηλαδή, συνέπεια λόγων και έργων που θα την εγγυάται το πολιτικό και τεχνοκρατικό προσωπικό.

Για αυτό το λόγο το Πρόγραμμά μας θέλουμε να είναι:
  • Στρατηγικό, δηλαδή, επαρκώς γενικό για να μην χάνεται στις λεπτομέρειες και διορατικό. Να είναι προσανατολισμένο όχι απλά στις επόμενες εκλογές αλλά στις επόμενες γενιές.
  • Τολμηρό, δηλαδή να μην είναι προϊόν ισορροπίας συντεχνιακών συμφερόντων, ούτε να είναι εγκλωβισμένο στο φόβο του πολιτικού κόστους, αλλά ρηξικέλευθο και συνάμα ρεαλιστικό.
  • Αξιόπιστο, δηλαδή να μην προωθεί λαϊκίστικες υποσχέσεις αλλά ειλικρινείς δεσμεύσεις και λογικές λύσεις στα προβλήματα.
  • Κοινωνικά Δίκαιο, δηλαδή να έχει ως προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση και προστασία των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται.
  • Φιλελεύθερο, δηλαδή να επενδύει όχι στον κρατικισμό και στην ευνοιοκρατία αλλά να συνάπτει πολιτική συμμαχία με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και της Αγοράς.
Ένα σύγχρονο πρόγραμμα, που θα είναι «Η Πρότασή μας για το Μέλλον» θα απαντά ξεκάθαρα και στοιχειοθετημένα, σε κάθε τομέα της πολιτικής, σε έξι ερωτήματα:

Τι θα κάνουμε;

Πώς θα το κάνουμε;

Πόσο θα στοιχήσει;

Από πού θα χρηματοδοτηθεί;

Πότε θα ολοκληρωθεί;

Ποιες κοινωνικές ομάδες θα ωφελήσει;

Το Πρόγραμμά μας στοχεύουμε χωρίς να χάνεται στις λεπτομέρειες να οριοθετεί το Στρατηγικό Όραμα για την Ελλάδα του αύριο και να αποτυπώνει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η πολιτική μας.



Σχόλια