Αντί του Άη Βασίλη έρχεται ο Άγιος Πάρτα – Όλα

Αν κάποιοι από εσάς είναι ρομαντικοί και παλαιομοδίτες και περιμένουν να έρθει φέτος ο Άγιος Βασίλης θα απογοητευτούν. Τον αντικατέστησε άλλος άγιος στην Ελλάδα ο οποίος λέγεται Άγιος… πάρτα όλα. Φοράει πράσινα αντί για κόκκινα ρούχα και μιλάει φαρσί αγγλικά. Στην κάπα του δε έχει και χορηγό που λέγεται ΔΝΤ. Δεν έρχεται με έλκηθρο αλλά με υβριδικό αυτοκίνητο. Έχει και Αγιο…παρταόλες και  παρταολίτσες: Τον Γιώργο, τον Θόδωρο, τον Μιχάλη, την Τίνα, την Λούκα, τον Χάρη κ.λπ.
Αντί να κάνει δώρα απαιτεί το αντίστροφο. Όποιον πετύχει στο δρόμο του ζητάει ότι πολύτιμο έχει. Κι αν δεν ικανοποιηθεί πάει και στα σπίτια τους και τους παίρνει κι αυτά. Μοιάζει με παμφάγο ζώο που δε χορταίνει με τίποτε και δεν λυπάται κανέναν. Του φωνάζουν «έλεος, φτάνει πια» αλλά ο Άγιος πάρτα όλας δεν καταλαβαίνει ελληνικά. Κι επειδή δεν ικανοποιήθηκε όλη την προηγούμενη χρονιά από το Σάββατο 1 Ιανουαρίου θα έλθει να αδειάσει και τις υπόλοιπες τσέπες των Ελλήνων. Η… υπέροχη αυτή Χριστουγεννιάτικη ιστορία μοιάζει με εφιάλτη περισσότερο και έχει δυστυχώς κακή εξέλιξη. Για να καταλάβετε τους μποναμάδες που σας φέρνει με τη νέα χρονιά πάρτε μολύβι και χαρτί:
1.    Αυξάνονται τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, από 30% έως 50% ενώ καταργούνται ειδικές κάρτες κι άλλα φθηνά εισιτήρια.
2.    Αυξάνονται έως και 13% τα τιμολόγια των ταξί, οπότε σε κάθε απεργία που θα κάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες εσείς θα είστε οι καλύτεροι πελάτες του κάθε ταρίφα.
3.    Περισσότεροι από 4.500 οικισμοί σε όλη την Ελλάδα μπαίνουν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, οπότε διπλασιάζονται οι φόροι για οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου.
4.    Έρχεται στις 9 Ιανουαρίου το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Πρόκειται για ένα ακόμη ρουσφέτι στους μηχανικούς οι οποίοι θα εισπράττουν από 180 έως 370 ευρώ το ελάχιστο για να μετρούν πόσο ενεργοβόρο είναι κάθε κτίριο. Καλή η πρόθεση αλλά το χαράτσι το πληρώνει ο κόσμος.
5.    Σε έξι μήνες έρχεται νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών οπότε θα είμαστε μεγαλοτσιφλικάδες και μεγαλοϊδιοκτήτες για την εφορία αλλά θα έχουμε άδειες τσέπες.
6.    Αλλάζει το σύστημα της αυτοπεραίωσης που κάναμε με τη φορολογική δήλωση, οπότε θα πληρώνουμε πολύ περισσότερα για να κλείσουμε τις χρήσεις.
7.    Έρχονται αυξήσεις– φωτιά σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες εξαιτίας του ακριβότερου ΦΠΑ.
8.    Από τις αρχές του έτους θα έρχονται και τα σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για όσους έχουν σπίτια αξίας άνω των 400 χιλ. ευρώ. Βέβαια θα έλθουν και τα σημειώματα του ΕΤΑΚ για το 2009 που χάθηκαν στο δρόμο, οπότε το πακέτο θα είναι μεγαλύτερο.
9.    Έρχεται νέα έκτακτη εισφορά για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ.
10.Μέσα στη χρονιά έρχεται τεράστια αύξηση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να διπλασιάζεται.
11.Έχουμε νέα τέλη κυκλοφορίας που θα καθορίζονται με βάση του ρύπους των αυτοκινήτων όπως τους αναφέρει το εργοστάσιο παραγωγής.
Όλα αυτά στην καθημερινότητα, για να μη μιλήσουμε για τα πιο βαριά. Μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση της φτώχειας. Και στο βάθος, μεγαλύτερο του 150% του ΑΕΠ το χρέος, έλλειμμα κοντά στο 10%, επιμήκυνση αποπληρωμής των δανεικών με νέους επαχθείς όρους, προετοιμασία για νέο δάνειο και νέα… επιμήκυνση της οικονομικής κατοχής.
Ατελείωτος ο κατάλογος των δώρων του Αγίου πάρτα όλα

Σχόλια