Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση για Συμμετοχή και Κοινωνική Ευθύνη


Αθήνα 15.12.2010

Αγαπητοί πολίτες της Αθήνας,

Είμαστε εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα είμαστε συμβασιούχοι της ΔΑΕΜ ΑΕ (Δήμος Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης) με συμβάσεις έργου. Αυτό σημαίνει ότι το εργασιακό μας καθεστώς περιλαμβάνει μπλοκ παροχής υπηρεσιών, εισφορές στο ΤΕΒΕ και απόδοση ΦΠΑ. Στελεχώνουμε κυρίως θέσεις εξυπηρέτησης κοινού (ΚΕΠ, 1595, Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, ΤΑΠ, ΟΑΚΠ, Δημοτικά Τέλη, κλπ) αλλά και διοικητικές θέσεις παρέχοντας μηχανογραφική και γραμματειακή υποστήριξη σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.
Η προϋπηρεσία μας ανέρχεται από 4 έως 9 έτη, η παρουσία μας στις υπηρεσίες του Δήμου είναι καθημερινή και το ωράριό μας σταθερό. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που θα ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν δίχως την εμπειρία, τις εξειδικευμένες γνώσεις μας και την ευσυνείδητη και αδιάκοπη εργασία μας.
Από τον προηγούμενο Μάιο έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην εργασία. Η υπόθεσή μας θα εκδικαστεί στις 11/1/2011.
Με αυτή την επιστολή, απευθύνουμε  ένα κάλεσμα υποστήριξης σε όλους και όλες εσάς, που ίσως δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε την μέχρι τώρα εργασιακή μας προσφορά στο Δήμο της Αθήνας, αλλά σίγουρα μπορείτε να αντιληφθείτε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, τις αγωνίες μας, καθώς και το ενδεχόμενο να μείνουμε χωρίς δουλειά.
Με γνώμονα την λογική, την υπευθυνότητα, τη συμμετοχή και τη δίκαια κατανομή των κοινωνικών επιβαρύνσεων, θεωρούμε ότι είναι δυνατή η ρύθμιση του ζητήματός μας με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό και ωφέλιμο.
  • Στόχος μας η μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου.
  • Όραμά μας η αξιοπρεπής προσωπική και οικογενειακή διαβίωση.
  • Ελπίδα μας η συμμετοχή μας με ισότιμους όρους εργασίας, ασφάλισης και κοινωνικών παροχών.
  • Πρόθεσή μας είναι να έρθουμε σε επαφή με κάθε αρμόδιο παράγοντα (είτε της επερχόμενης είτε της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάθε άλλο Πολιτικό ή Κοινωνικό φορέα) προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας και να αναζητήσουμε από κοινού μία λογική και βιώσιμη ρύθμιση. 
Ζητάμε από εσάς, και στον βαθμό που συμφωνείτε με το δίκαιο του αιτήματός μας, να μας στηρίξετε στους χώρους δουλειάς σας και στον κοινωνικό σας περίγυρο, κάνοντας το πρόβλημά μας γνωστό.
Ζητάμε από το κράτος και τη δικαιοσύνη να κριθούμε με βάση το έργο που παράγουμε όλα αυτά τα χρόνια και να μας αποδοθεί το αυτονόητο.
Θέλουμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας - τις έχουμε ανάγκη!!! Αυτό συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Δήμου, κατά συνέπεια είναι προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου. Η αναγνώρισή του δικαιώματος αυτού δεν είναι χάρη, είναι υποχρέωση, και μάλιστα κοινωνικά επιβεβλημένη!
Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε στο δίκαιο αίτημά μας,

Η επιτροπή κινητοποίησης:

  • Σταυρούλα Λιούτα
  • Βάσω Αλεξοπούλου
  • Νίκος Γεωργακόπουλος

ΥΓ. Η κίνηση να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας και να αναζητήσουμε λύσεις, δεν εμπεριέχει πολιτικές σκοπιμότητες. Η κινητοποίησή μας έχει καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και αποβλέπει στο δικαίωμα στην εργασία που έχουν όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο:
6907 91 53 11

Ηλεκτρονική Δ/ση:

Ενημέρωση απ' το blog μας:

Επικοινωνία μέσω της ομάδας μας στο Facebook:

Σχόλια