ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΔ ΓΙΑ ΦΒ - ΔΙΚΤΥΑ

Με τις άδειες στο χέρι μένουν χιλιάδες μικροί επενδυτές στη Βοιωτία και την μισή Ελλάδα από την προχειρότητα της κυβέρνησης και της Υπουργού σύμφωνα με τον Βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχη Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη.

Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Μιχάλης Γιαννάκης καταγγέλλει την Υπουργό που εμμένει στις προπαγανδιστικές της δηλώσεις περί «πράσινης ανάπτυξης» την ώρα που –σύμφωνα με δημοσιεύματα- η ΔΕΗ έχει αποστείλει επιστολή προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την οποία ζητά να σταματήσει να δέχεται αιτήσεις επενδυτών στη Βοιωτία και 15 ακόμα νομούς με πρόσχημα τον κορεσμό των δικτύων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Με τις άδειες στο χέρι μένουν χιλιάδες επενδυτές στη Βοιωτία και τη μισή Ελλάδα»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου η διοίκηση της ΔΕΗ, με επιστολή που απέστειλε προς τη ΡΑΕ, θέτει θέμα κορεσμού των δικτύων της σε ότι αφορά τους μικρούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς και ζητά να σταματήσει η παραλαβή αιτήσεων σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας, καθώς τα δίκτυα της Μέσης Τάσης βρίσκονται σε πάρα πολλές περιπτώσεις στα όριά τους. Η ΔΕΗ μάλιστα φέρεται να ζητά να χαρακτηριστεί κορεσμένη σε επίπεδο δικτύων ο νομός Βοιωτίας και 15 ακόμα νομοί της Επικράτειας. Δεδομένου ότι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΠΕΚΑ έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα που υφίσταται σε ολόκληρη την Περιφέρεια της Κρήτης και έχει προαναγγέλλει ότι «η εφαρμογή του νόμου 3851/2010 για τους αγρότες της Κρήτης βρίσκεται υπό μελέτη, λόγω του προβλήματος διασύνδεσης» είναι προφανές ότι το πρόγραμμα περί «πράσινης ανάπτυξης» δεν συμπεριλαμβάνει την μισή και πλέον Ελλάδα.

Την στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδίδεται σε προπαγανδιστικές δηλώσεις υπέρ του πράσινου «Ελντοράντο», χιλιάδες μικροί επενδυτές έχουν ήδη βρεθεί σε απόγνωση, αφού έσπευσαν να χρεωθούν στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Δυστυχώς για την ίδια, η κυβέρνηση δρέπει τους καρπούς μιας στρεβλής συνείδηση περί «πράσινης ανάπτυξης» που για επικοινωνιακούς λόγους καλλιέργησε στους Έλληνες πολίτες.

Επειδή η ανάπτυξη του δικτύου σύμφωνα με τη ΜΑΣΜ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα
Επειδή εντείνεται η αγανάκτηση των μικροεπενδυτών που βλέπουν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την ύπαρξη επιστολής της ΔΕΗ προ της ΡΑΕ σχετικά με τη διακοπή αποδοχής αιτήσεων για εγκατάσταση ΑΠΕ;
Να κατατεθεί η σχετική επιστολή.
-Πόσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του νομού Βοιωτίας και πόσες από αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν με δεδομένη την χωρητικότητα του δικτύου;
-Πως θα ικανοποιήσει τις χιλιάδες αιτήσεις εγκατάστασης μικρών φωτοβολταϊκών σε ένα ήδη κορεσμένο δίκτυο;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια

  1. Δεν ρώτησε τα πιο σημαντικά: 1) Τι θα γίνει στην τιμή του ρεύματος με όλα αυτά, 2) Τι θα γίνει όταν και στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο δυτικό και κεντρευρωπαϊκό κόσμο μειωθεί η ταρίφα

    Και αν θέλει να ψιλολογήσει, γιατί η πρεμούρα τώρα, όταν ξέρει και η κουτσή Μαριά ότι οι τιμές στα φ/β τα ίδια πέφτουν (άσχετο αν δεν βγαίνουν χωρίς γενναία επιδότηση μέσω ταρίφας.

    Αν θέλει να ψιλολογήσει σε ...γεωπολιτικό επίπεδο, να ρωτήσει τι θα γίνουν όλα αυτά όταν το Κυότο το ίδιο καταρρεύσει (που εκεί πάει)

    Τα σέβη μου

    (χρονιάρες μέρες...!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά άλλα μια χαρά τα λέει, επιτέλους, και καιρός ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.