Γράμμα στην κυρία Ρεπούση

Κυρία Ρεπούση μου,
Η διακήρυξη 44 της Ιεραρχίας της Ελλάδος εξεδόθη, διότι έτσι γούσταραν οι ιεράρχες. Ακριβώς όπως εσείς γουστάρετε να ομιλείτε για συνωστισμό στη Σμύρνη και να επικροτείτε βιβλία ιστορίας, όπου περίοπτη θέση κατέχει το νόμισμα του ευρώ έναντι μικρογραφιών του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και λοιπών αγωνιστών του ΄21. Όπως σεις γουστάρετε να αγαλλιάσθε βλέποντας χιλιάδες μουσουλμάνων να προσεύχονται δημοσία και συντονισμένα απαιτώντας προκλητικά να ανεγερθούν τζαμιά. Όπως σεις στο όνομα της επιστήμης γουστάρετε να πρεσβεύετε πράγματα που είναι αντίθετα με όσα πρεσβεύει το 98% του ελληνικού λαού. Κι ’αν δεν απατώμαι, ως πανεπιστημιακός ...

ορκιστήκατε πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους κ.λπ. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στο Σύνταγμα. Λέει πώς το δόγμα της ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας είναι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας. Αν δεν σας αρέσει, γιατί δεν παραιτείσθε; Ή τουλάχιστον, γιατί δεν εισηγείσθε στον ΓΑΜΑΠ να αναθεωρήσει και αυτή τη διάταξη, όταν θα τροποποιήσει το άρθρο 86 περί μη ευθύνης υπουργών, αν το τροποποιήσει; Αλήθεια, δεν σας είδα να γράφετε μέχρι τώρα κάτι γι’ αυτό το κατάπτυστο άρθρο. Δεν σας ενοχλεί, αλλά σας ενοχλεί η διακήρυξη 44. Ούτε και το μνημόνιο σας ενόχλησε. Και βεβαίως, δεν σας ενόχλησε που η ίδια η Εκκλησία, την οποία μέμφεσθε ποικιλοτρόπως, διώχνει λόγω πενίας 20 κακοποιημένες γυναίκες από ένα ίδρυμα που ίδρυσε ο Χριστόδουλος. Γιατί δεν πήρατε το μέρος αυτών των γυναικών κατακεραυνώνοντας την Εκκλησία, ώστε να σας επικροτήσει επί τέλους το 98% του ελληνικού λαού;
Εν τέλει τι είναι αυτό που σας ενόχλησε; Το περιεχόμενο της διακήρυξης ή το αναφαίρετο δικαίωμα της Εκκλησίας να διακηρύσσει;


Αλήθεια, γιατί το ΕΛΙΑΜΕΠ μπορεί να έχει λόγο για τα τεκταινόμενα εν Ελλάδι και δεν μπορεί η Εκκλησία; 
Δεν σας είδα να μέμφεσθε το ΕΛΙΑΜΕΠ και όλα τα σωματεία σφραγίδες [=μη κυβερνητικές οργανώσεις] που επιχορηγούν χωρίς να ερωτώνται οι έλληνες φορολογούμενοι. Σας πείραξε, όμως, που οι παπάδες πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Κι’ άμα λάχει, εισηγηθείτε να γίνει ένα δημοψήφισμα για το θέμα. Έχουμε να δούμε δημοψήφισμα από το 1974. Καιρός είναι να σπάσουμε το ρόδι.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
"ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ"
skalamitsis@kalamitsis.gr

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_5708.html

Σχόλια

  1. part 1
    Τα Τουρκικά λόμπι κατάφεραν να αποσύρει η πρόεδρος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Nancy Pelosi , το Ψήφισμα του Κογκρέσο ώστε να μην θεωρείται η εξόντωση των 1.500.000 Αρμενίων ως γενοκτονία .

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    432px-Armenians On Deportation March

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/ArmeniansOnDeportationMarch.jpg/432px-ArmeniansOnDeportationMarch.jpg

    From HEIL GAP

    Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
    Παρά την ευρεία διακομματική πλειοψηφία των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που προτίθετο να ψηφίσουν υπέρ της Γενοκτονίας των Αρμενίων το ψήφισμα (H.REs.252), (=αποφαση 252) η πρόεδρος του αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόσι επέλεξε σήμερα να αφήσει να λήξουν οι εργασίες αυτής της συνόδου του Κογκρέσου , χωρίς να φέρει για ψηφοφορία αυτή τη νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    Nancy Pelosi Nancy Patricia D'Alesandro Πελόσι καταργηθείσα πρόεδρος του Κογκρέσου των ΗΠΑ (λογω εκλογών) .
    http://www.pocanticohills.org/womenenc/Nancy_Pelosi.jpg
    Ενώ στην ψηφοφορία από την ειδική ομάδα το Σώμα ενέκρινε το ψήφισμα ( 10 Οκτωβρίου ), η Πελόζι είχε μια τεταμένη συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας που την προειδοποίησε ότι η ψηφοφορία θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμαχία της χώρας του με τις ΗΠΑ . Είχε μια θερμή επίσης συνεδρία και με εκπρόσωπους των Αρμενίων-Αμερικανών , οι οποίοι έχουν σημαντική παρουσία στην εγχώρια κατάσταση της Καλιφόρνια. (πολιτεία εκλογής της )
    Η, Pelosi, υπεχώρησε παρά τον όρκο της ότι θα φέρει το ψήφισμα σε μια πλήρη ψηφοφορία , λογω της αγανάκτησής της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και απείλησε να διακόψει την χρήση των στρατιωτικών της βάσεων , για ανεφοδιασμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.
    Η Nancy Pelosi Σε παλαιότερη δήλωση της που δημοσιεύθηκε στο Harut Sassounian, δήλωνε ότι:

    «Έχω υποστηρίξει τη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των H.Res.316, που θα αναγνωρίσει σωστά τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Είναι επιτακτική ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν αυτήν την θηριωδία και να προχωρήσουμε , να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για την εξάλειψη κάθε γενοκτονίας όποτε και όπου αυτή υπάρχει. Η προσπάθεια αυτή να τύχει ισχυρής διακομματική υποστήριξης στο Σώμα, που θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες στο 110,ο συνέδριο Κογκρέσου. "

    Η "Απόφαση [ Πελόζι ] ’’ να μην προχωρήσει σε αυτό , αντανακλά μια αποτυχία της ηγεσίας του Κογκρέσου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και, δυστυχώς, μια οπισθοδρόμηση της θέσης της Αμερικής στον αγώνα για τον τερματισμό του κύκλου της γενοκτονίας».

    Η 111η συνέδριο που είχε διακοπεί την Τετάρτη χωρίς την τελευταία ενσωμάτωσης της νομοθεσίας η οποία θα αναγνώριζε την δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία.

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    familie
    http://www.fredsakademiet.dk/library/karekin/_gifs/familie.jpg

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    1915. Armenian intellectual leaders were murdered or publicly hanged to spread fear among the Armenians of the Ottoman Empire

    http://www.fredsakademiet.dk/library/karekin/_gifs/hanged.jpg

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    432-massacre-armenians
    http://armenianhouse.org/bliss/turkey/432-massacre-armenians.jpg

    ..…ερχόμενη σε συνέχεια του Προέδρου Ομπάμα και των αθετημένων υποσχέσεων του να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, η άρνηση τής Pelosi να προγραμματίσει μια ψηφοφορία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί μια σημαντική παραβίαση της εμπιστοσύνης των Αρμενίων ψηφοφόρων στην Αμερική", δήλωσε ο Hachikian. , πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής....

    Ένα παρόμοιο ψήφισμα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων το 2007.
    Ακριβώς όπως τότε και αυτή τη φορά, ο Λευκός Οίκος τάχθηκε κατά του ψηφίσματος, φοβούμενος ότι θα ζημιώνονταν οι σχέσεις με την Τουρκία, και η Pelosi δεν έφερε το ψήφισμα στην ψηφοφορία που "χαρακτηρίζει με ακρίβεια την συστηματική και σκόπιμη εξόντωση των 1.500.000 Αρμενίων ως γενοκτονία» .

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    armenians6

    http://www.agiasofia.com/armenians6.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε τη Δευτέρα επιστολή στον Ομπάμα , ζητώντας του να αποτρέψει την ψηφοφορία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να βλάψει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

    «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ψήφισμα να κρέμεται πάνω από Τούρκο-αμερικανικές σχέσεις σαν δαμόκλειος σπάθη", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος προέτρεψε, επίσης, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον την Παρασκευή να κρατήσει αυτό το ψήφισμα ώστε να μην περάσει από την Βουλή .

    Η δε Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, DC είχε εντατικοποιήσει τις προσπάθειες άσκησης πίεσης έναντι πιθανής έγκρισης του ψηφίσματος στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων που ζητεί « την αναγνώριση της αρμενικών =ισχυρισμών= κατά τη διάρκεια των [sic] =περιστατικών= του 1915 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. »
    Αλήθεια πόσο μοιάζει αυτή η θρασυτατη διατύπωση με την Ρεπουσια λογική περι συνωστισμού στην Σμύρνη .
    Διπλωματικές πηγές προσκείμενες στις συνεχιζόμενες προσπάθειες είπαν ότι ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Ναμίκ Ταν τηλεφώνησε προσωπικά στα μελη Κογκρέσου για να κερδίσει την υποστήριξή τους κατά του ψηφίσματος, όπως επίσης ότι ο πρέσβης κάλεσε τους πρώην γραμματείς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της άμυνας καθώς και των εθνικών συμβούλων ασφαλείας.
    Η τουρκική πρεσβεία, στις ΗΠΑ επίσης, είχε έρθει σε επαφή με υπαλλήλους στο Εμπορικό Επιμελητήριο για να ασκήσουν πίεση στα μέλη του Κογκρέσου και να τους προειδοποιήσει πάνω σε πιθανή βλάβη του ψηφίσματος , για τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Το ψήφισμα «H. Res 252." - Τη σήμανση επεισοδίων του 1915 που έλαβαν χώρα λίγο πριν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως «γενοκτονία» - εγκρίθηκε από την Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων με ψήφους 23 έναντι 22 τον περασμένο Μάρτιο.

    Η υιοθέτηση του ψηφίσματος είχε προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στην Τουρκία, η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, DC ένα μήνα αργότερα.

    Υποθέτω ότι το μέλλον του σουλτανάτου της σαρίας Erdoganistan θα είναι πια εντάξει, χωρίς ένα ψήφισμα που θα αναγνώριζε την Γενοκτονία των Αρμενίων,
    Μου φαίνεται σαν να αναπολούν τον Herr Doktor Joseph Goebbels που συνήθιζε να λέει, "Επανάληψη ενός ψέματος , το οποίον όσο πιο αρκετά συχνά λέγεται , τόσο πιο αληθινό μοιάζει "

    Το ότι οι μουσουλμάνοι στην Τουρκία θα ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η γενοκτονία έγινε.
    Απλώς , είναι ηλίθιοι και αγνοούν την ύπαρξη των φωτογραφικών μηχανών την εποχή εκείνη .

    Αναρωτιέμαι γιατί οι Γερμανοί δεν αρνούνται το Ολοκαύτωμα;
    Ένας λόγος : έχασαν τον πόλεμο και τα εγκλήματα τους έχουν τεκμηριωθεί για την ιστορία.

    Ποια ιστορία διδάσκεται σε Τουρκιές τάξεις;
    Αμφιβάλω κάποια αντίστοιχη της Ρεπουσιας .

    Η σύγχρονη ιστορία της είναι γεμάτη από ντροπή.
    Έχω δύο παρατηρήσεις.
    Πρώτον, θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον αυστηρό αριθμό των 1,5 εκατ. περίπου Αρμένιων οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης Γενοκτονία, γιατί αν η Hamidian (Αμπντούλ Χαμίτ β) σφαγές του 1894-1896 και H Σφαγή στα Άδανα του 1909 προστεθούν στο σύνολο, ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια. ( Hamidian σφαγές,) http://en.wikipedia.org/wiki/Hamidian_massacres

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    Erzerum, Armenian highlands in eastern Anatolia. Burial of the victims of the October 30, 1895 massacres of the Armenians during the region of Sultan Abdul Hamid II.

    http://www.ermenisoykirimi.net/06.jpg


    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    Armenian children victims of Erzerum massacre, photo by 1895
    Nubarian Collection

    http://www.ermenisoykirimi.net/011.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. part 3
    Δεύτερον, την σύγχυση μου ως προς το γιατί η Τουρκία θα πρέπει να αρνείται για πάντα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Όταν τα άλλα έθνη δεν μπορούν να διώξουν μια αυτοκρατορία που δεν υπάρχει πια , για τις τυχόν επανορθώσεις,
    Αλλά η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έτσι όλα φωτίζονται. Φυσικά, και ο μόνος λόγος που οι Τούρκοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση είναι επειδή θέλουν την ένταξη τους στην ΕΕ και φοβούμενοι ότι μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού υπέρ της γενοκτονίας , θα μείωνε τις πιθανότητές τους για κάτι τέτοιο .
    Επειδή λοιπόν δεν ακούσαμε τίποτα για το θέμα αυτό της ψηφοφορίας από την κυβέρνηση και τις εφημερίδες μας , και καθώς ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ ή έχουν τραγουδηθεί στον πλανήτη Γη , ένα τραγούδι που όλοι έχουν αγαπήσει από τότε που το άκουσαν για πρώτη φορά, είναι το παραδοσιακό νανούρισμα, των Αρμενίων es chinar, . Εδώ είναι, όπως εκτελείται από μια Αρμένια τραγουδίστρια της όπερας ... στην Αυστραλία, στην Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ. Ας πάμε λοιπόν στο

    YOUTUBE http://www.youtube.com/watch?v=IHOJR2KdkWo


    HEIL GAP (or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.