Την εθνική μας κυριαρχία παραβιάζει η Τουρκία, ενώ προς το Ισραήλ μούγκα.


Προκειμένου η Τουρκία να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ, θα πρέπει πρώτα το Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία για το γνωστό επεισόδιο της επιδρομής των Ισραηλινών καταδρομέων εναντίον των πλοίων που πήγαιναν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και ταυτόχρονα να καταβάλει και αποζημιώσεις στην Τουρκία, δήλωσε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε εκείνη την επιδρομή στις 31-5-2010....
των Ισραηλινών στρατιωτών εναντίον του Τουρκικού πλοίου Mavi Marmara, είχαν σκοτωθεί 9 Τούρκοι και μάλιστα τη στιγμή που το Τουρκικό πλοίο ήταν στα διεθνή ύδατα.

Ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία επιθυμεί να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ και να έχει ειρηνικές σχέσεις μαζί του, αλλά θα πρέπει και το Ισραήλ να κάνει τα πιο πάνω. «Η αίτηση συγγνώμης και οι αποζημιώσεις συνιστούν τη μόνη δυνατή έκβαση», είπε.

Παράλληλα όμως, επανερχόμενος στην πραγματικότητα, ο κ. Νταβούτογλου και αντιλαμβανόμενος ότι δεν τον παίρνει να πει τίποτα άλλο, απλά διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει και από την πλευρά του Ισραήλ η αντίστοιχη διάθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι, παρά τις αρχικές απειλές της εναντίον του Ισραήλ, τελικά η Τουρκία  κατάπιε διπλωματικά το όλο θέμα, μη αντέχοντας προφανώς μια σύγκρουση με το Ισραήλ και από καιρού εις καιρόν ακούμε και καμία κορώνα του ανωτέρω στυλ, για την τιμή των όπλων. Αν τολμά η Τουρκία ας δηλώσει ότι, η μη συγνώμη από την πλευρά του Ισραήλ και η μη καταβολή αποζημιώσεων θα αποτελεί casus belli;; Δεν το κάνει όμως, γιατί δεν τολμά, το κάνει σε μας που πιάνει το κόλπο.

Αναρωτιόμαστε μόνο τι θα συνέβαινε αν κάποιο τουρκικό πολεμικό πλοίο τολμούσε απλά να κοιτάξει προς τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, όχι και να τα παραβιάσει κι’ από πάνω;;

Αντίθετα εμείς χώνουμε το κεφάλι στην άμμο κάθε φορά που η κάθε τουρκική κορβέτα μπαίνει στα χωρικά μας ύδατα και φτάνει έξω από την Αθήνα, παραβιάζοντας κατάφωρα την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τόση είναι η δειλία μας πια;;;
Πότε θα σηκωθούμε ως Έθνος, πριν να είναι αργά;;

Σχόλια