Επισκόπηση Τύπου, Τρίτη, 28/12/2010


Η πληροφορία ότι σε ορισμένα πρατήρια διαπιστώθηκε κλοπή της βενζίνης από τους πρατηριούχους σε βάρος των καταναλωτών, οι μετατάξεις στο Δημόσιο, η επιβολή επιπρόσθετης φορολογίας στους μικρομεσαίους, οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ λόγω της οικονομικής πολιτικής και η κριτική που ασκείται για τη νέα υπηρεσία που θέλει να δημιουργήσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου, αποτελούν, αποτελούν τα κυρίαρχα θέματα του σημερινού πρωινού και απογευματινού Τύπου.

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σκούπα» στο Δημόσιο μετά την απογραφή του προσωπικού".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σαρώνει την οικονομία η νέα καταιγιστική επίθεση των ξένων κερδοσκόπων".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Εγκλημα» στο Μαξίμου!".
ΕΘΝΟΣ: "Αξιωματικοί δύο ταχυτήτων στο... μέρισμα. Θύελλα μετά την αποκάλυψη για τη διάλυση του Μετοχικού Ταμείου".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετοιμαστείτε, σύντομα έρχονται τα πολύ δύσκολα!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Ηλεκτροσόκ» στο Μαξίμου από Λοβέρδο και Φωτόπουλο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Σας κλέβουν στην αντλία». Βενζινοπώλες καταγγέλλουν συναδέλφους τους για τα κόλπα με τη βενζίνη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξτρα φόροι για 1 εκατ. μικρομεσαίους από το νέο σύστημα αυτοπεραίωσης".
ΕΣΤΙΑ: "Η σύγκρουσις με τις συντεχνίες".
Η ΑΥΓΗ: "Βρώμικη πολιτική για τα σκουπίδια".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Λαίλαπα σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετατάξεις υπαλλήλων «στα τυφλά».
Η ΝΙΚΗ: "Εκφοβίζει με πρόωρες κάλπες".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Σε νομοθετικό «πυρετό» η κυβέρνηση".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα αντιλαϊκή επιλογή συνέπεια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Παραδίδουν στο κεφάλαιο τη διαχείριση των σκουπιδιών".
ΤΑ ΝΕΑ: "Μας κλέβουν στη βενζίνη!".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρόστιμα και σε όσους αγοράζουν προϊόντα-«μαϊμού»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "«Σύλληψη» της αδήλωτης επιχειρηματικής αμοιβής".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκτός ελέγχου Χ.Α.-spread. Τα χαμηλά 12ετίας «αγγίζει» ο δείκτης".
ΚΕΡΔΟΣ: "Ακριβότερη η αυτοπεραίωση για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιές αλλαγές έρχονται στη φορολογία το νέο έτος".

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Ν.Δ. – ΑΛΛΑΓΕΣ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει: «Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων του κ. Αντ. Σαμαρά για τις αλλαγές στη δομή και τα πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού τελούν όλοι στη Ν.Δ. Το νέο σχήμα, η ανακοίνωση του οποίου τοποθετείται περί τα Φώτα, δεν αποκλείεται να είναι και το ‘εκλογικό επιτελείο’ του κόμματος, καθώς η ηγετική ομάδα κρίνει ως εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Υπό την έννοια αυτή, καθίσταται σαφές ότι, για πολλά στελέχη, η συμμετοχή τους στα κομματικά όργανα, σε αυτή τη συγκυρία, αντιμετωπίζεται ως προθάλαμος ακόμη και υπουργοποίησης σε περίπτωση που η όποια εκλογική αναμέτρηση καταλήξει νικηφόρα για τη Ν.Δ.».
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει: «Εσωκομματικές αναταράξεις προκαλεί στη Ν.Δ. και μόνο η πρόθεση του Αντ. Σαμαρά να προχωρήσει σε γενικό λίφτινγκ του κόμματος στις αρχές του χρόνου. Βγαίνουν μαχαίρια, καταγράφονται φιλοδοξίες που στερούνται μιας ρεαλιστικής προσέγγισης. Κι αν το κλίμα είναι αυτό τώρα, φανταστείτε τι θα γίνει με την ανακοίνωση των ονομάτων. Πριν ακόμη γίνει ο κομματικός ανασχηματισμός, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Θ. Καράογλου, που το όνομά του συζητείται για απομάκρυνση ή μετακίνηση σε άλλο τομέα, δήλωσε ότι είναι απλός στρατιώτης και θα κάνει ό,τι του πει ο πρόεδρος αλλά θέλει να γίνει και υπουργός».
ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει: «Στάση αναμονής, εν όψει των ανακοινώσεων του προέδρου του κόμματος για τα μέλη της νέας ηγετικής ομάδας, τελούν βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. Ωστόσο, εκείνοι που περιμένουν (ή έχουν λάβει σχετικά μηνύματα από τη Ρηγίλλης) ότι θα αντικατασταθούν δεν κρύβουν τη δυσφορία τους και αναμένουν να δουν τον διάδοχό τους είτε στο συμβούλιο των τομεαρχών είτε στις γραμματείες, προκειμένου να τοποθετηθούν δημόσια».

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπογραμμίζει: «’Απόβαση’ στην Ισπανία σχεδιάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ‘δ’, οι επιφορτισμένοι με το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά στο εξωτερικό έχουν βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στη Μαδρίτη και όχι μόνο, για να ενδυναμώσει το ευρωπαϊκό του προφίλ. Όπως εκτιμούν στη Ρηγίλλης, αν ‘κλειδώσει’ το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής εξόρμησης του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υλοποιηθεί ένας διπλός στόχος του κ. Σαμαρά».

Ν.Δ. - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 2011: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει: «Με τους χειρότερους οιωνούς για την ελληνική οικονομία μπαίνει το 2011, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα αναγκαστεί να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα εν όψει της εκταμίευσης της 4ης και μεγαλύτερης δόσης από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ μέσα στον Μάρτιο. Στη Ν.Δ. θεωρούν βέβαιο πως οι μεγάλες πληγές του επόμενου έτους θα είναι η ύφεση και η ανεργία και πως τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερα λουκέτα και σε ασφυξία στην αγορά».
Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει: «Κρίσιμο θεωρούν το επόμενο διάστημα στη Ν.Δ., καθώς –όπως λένε στη Ρηγίλλης- θα φανούν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό οι επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάτι που πιθανόν θα οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ίσως και μέχρι τις αρχές Απριλίου. Οι έντονοι κλυδωνισμοί και οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, θα πολλαπλασιαστούν και σε συνδυασμό με τα επιπλέον σκληρά μέτρα που έρχονται, ουσιαστικά δεν θα επιτρέψουν στον Γ. Παπανδρέου να κυβερνήσει, ευρισκόμενος σε πολιτικό αδιέξοδο».

ΑΥΡΙΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΤΑ ΝΕΑ γράφουν: «Επιχείρηση ‘’ήρεµες γιορτές’’ αρχίζει η κυβέρνηση μεταθέτοντας για την επόµενη χρονιά τα ακανθώδη ζητήµατα που μπορούν να προκαλέσουν εντάσεις. Το αυριανό Υπουργικό Συµβούλιο θα ασχοληθεί µε θέµατα «χαµηλής πτήσης» που δύσκολα δηµιουργούν αντιδράσεις, όπως για παράδειγµα µε το νοµοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πρότυπα σχολεία αλλά και το σχέδιο της Άννας Διαµαντοπούλου για τη συγχώνευση επτά εκπαιδευτικών οργανισµών σε έναν, όπως και το νοµοσχέδιο Παπουτσή για το Αρχηγείο του Λιµενικού Σώµατος».
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει: «Η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2010 θα γίνει, πιθανότατα, αύριο. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε καθοριστεί η ημερήσια διάταξή του κι έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις ή αν θα διεξαχθεί γενική πολιτική συζήτηση. Το πιθανότερο είναι να γίνει συζήτηση για θέματα παιδείας και να επαναβεβαιωθεί ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Η κυβέρνηση, πάντως, ‘καίγεται’ να προωθηθεί έγκαιρα το νομοθετικό έργο συγκεκριμένων υπουργείων, καθώς το συνδέει με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, τον προσεχή Μάρτιο».

ΠΑΣΟΚ – ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει: «Κινούμενη άμμο θυμίζει το ΠΑΣΟΚ και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το επόμενο τρίμηνο θα σφραγίσει την τύχη της κυβέρνησης και την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές…. Μια πρώτη γεύση των αντιδράσεων με αφορμή και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος ανήκει στον σκληρό πυρήνα των ‘πράσινων’ συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Φωτόπουλος επετέθη εναντίον όλων όσοι παίρνουν αποφάσεις να κοπούν μισθοί και δώρα, σημειώνοντας ότι την ώρα που κάποιοι τρώνε αστακό και χαβιάρι και κάνουν διακοπές στα σαλέ, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε».

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΑΛΛΑΓΕΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σημειώνει: «Παρακυβέρνηση συγκροτεί, μέσα στην πολιτική απελπισία του, ο κ. Γ. Παπανδρέου με επικεφαλής την προσωπική του γραμματέα Ρ. Βάρτζελη… Η κα Βάρτζελη, που τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σταδιακά σε κορυφαίο στέλεχος, αν και δεν είχε τις πολιτικές προδιαγραφές για κάτι τέτοιο, θα προΐσταται 160 ατόμων, τα οποία θα διαμορφώσουν ένα συγκεντρωτικό και κλειστό σχήμα με σκοπό να ελέγχουν την κυβερνητική λειτουργία καπελώνοντας –και εν τέλει καταργώντας –υπουργούς, βουλευτές και κάθε άλλον θεσμοθετημένο παράγοντα του δημόσιου βίου».

ΔΗΜΟΣΙΟ – ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει: «Σε ανασχεδιασμό όλου του δημόσιου τομέα, με άκρως αμφίβολα όμως αποτελέσματα, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, με απογραφή του προσωπικού όλων των δημόσιων υπηρεσιών και μαζικές μετατάξεις. Ήδη, για τις προωθούμενες μετατάξεις διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις σε δύο επίπεδα. Πρώτον, αυτές πραγματοποιούνται ‘’στα τυφλά’’, καθώς δεν υπάρχου σύγχρονα οργανογράμματα που να περιγράφουν θέσεις και αντικείμενο, ενώ τίθεται το ερώτημα ποιο το νόημα της πρόσφατης απογραφής των υπαλλήλών, αν δεν έχουν αντληθεί τα στοιχεία που εκ νέου ζητεί το υπουργείο».
ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει: «Με την ολοκλήρωση της καταγραφής του προσωπικού θα προχωρήσει η αναδιοργάνωση του κράτους και θα ανοίξει ο δρόμος για τις σαρωτικές μετατάξεις στον δημόσιο τομέα. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, ‘’στις δημόσιες υπηρεσίες παρατηρείται, σε ευρεία έκταση, το φαινόμενο της μη ορθολογικής κατανομής του προσωπικού’’».

ΒΕΝΖΙΝΗ- ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ: ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν: «Αυξάνονται τα κρούσματα κλοπής στη βενζίνη, καθώς ολοένα και περισσότερα πρατήρια «πειράζουν» με ηλεκτρονικά συστήματα τις αντλίες των καυσίμων. Η κυβέρνηση μιλάει ακόμη και για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας όσων θα συλλαμβάνονται».
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει: «Εμφύλιο στις τάξεις των βενζινοπωλών πυροδοτεί η αισχροκέρδεια και κόλπα επιτήδειων εις βάρος των καταναλωτών, σε μια περίοδο που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πιάνουν τα 92 δολάρια (υψηλά διετίας) και η αμόλυβδη στην Ελλάδα ίπταται σε ιστορικά υψηλά. Εκπρόσωποι των πρατηριούχων καταγγέλλουν δημόσια τη δράση κυκλωμάτων συναδέλφων τους, που κλέβουν τους καταναλωτές μέσω συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, τα οποία εγκαθίστανται στις αντλίες και παραδίδουν μικρότερες ποσότητες καυσίμου. Το υπουργείο Ανάπτυξης παραδέχεται «νομική ανεπάρκεια», με αποτέλεσμα οι παραβάτες να συνεχίζουν να λειτουργούν».

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΙΓΑΙΟ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει: «Ιδιαίτερα κρίσιμο θα είναι το διάστημα ως τις αρχές Ιανουαρίου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς αρχίζει να εντείνεται πάλι κινητικότητα σε συνδυασμό με την αναζωπύρωση των σεναρίων περί ‘συνεκμετάλλευσης’ του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, την καλλιέργεια προσμονής για ‘σημαντικές ανακοινώσεις’ στα ελληνοτουρκικά ενισχύουν εδώ και μερικές ημέρες τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την επικείμενη, νέα, συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Γ. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 7 Ιανουαρίου 2011 στο Ερζερούμ της Ανατολίας».

ΝΑΤΟ – ΑΙΓΑΙΟ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει: «Προσφάτως η Ελλάδα αποχώρησε από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση αεράμυνας Nobleaspect 2010 επειδή το ΝΑΤΟ απέρριψε τη θέση της Ελλάδας και δεν συμπεριέλαβε στην άσκηση τα νησιά του Αν. Αιγαίου και κυρίως τις αεροπορικές δυνάμεις (αεροδρόμιο-ραντάρ) της Λήμνου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το ΝΑΤΟ εφάρμοσε κατά γράμμα τη διαταγή του 2006 (που απαγορεύει στα ελληνικά αεροσκάφη για σκοπούς ΝΑΤΟ να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τα νησιά του Αν. Αιγαίου, να πετάνε πάνω από αυτά και να προσγειώνονται σ’ αυτά) και δεν συμπεριέλαβε τα 7 F16 τα οποία εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Λήμνου να προσγειώνονται από το αεροδρόμιο αυτό για να συμμετάσχουν στην άσκηση».

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει: «Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι υπεύθυνοι της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς το έργο βρέθηκε με δύο αμαξοστάσια: ένα το αρχικό στην Πυλαία και το δεύτερο τελικό στην καλαμαριά! Ως λύση εξετάζεται το πρώτο να συρρικνωθεί ή να καταργηθεί, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό με 200 εκατ. ευρώ. Η περίπτωση αυτή είναι το αποκορύφωμα της σκανδαλώδους και αποτυχημένης χάραξης της γραμμής του μετρό, γεγονός που έχει ανεβάσει το κόστος και το χρόνο του έργου. Επιπροσθέτως, οι σταθμοί είναι πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον για χάρη διαφόρων δημοτικών και εκκλησιαστικών συμφερόντων».

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ – ΜΕΡΙΣΜΑ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει: «Σάλος από τη χθεσινή αποκάλυψη του ‘’Έθνους’’ ότι στο Πεντάγωνο είχε στηθεί «βιομηχανία» «στρατηγών-μαϊμού» με αποτέλεσμα να εμφανίζονται 2.760 «αρχηγοί», 9.050 «αντιστράτηγοι» και 7.100 «υποστράτηγοι» οι οποίοι κάθε τρεις μήνες εισπράττουν παχυλά μερίσματα τινάζοντας στον αέρα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού! Σάλος από τη χθεσινή αποκάλυψη του ‘’Έθνους’’ ότι στο Πεντάγωνο είχε στηθεί «βιομηχανία» «στρατηγών-μαϊμού» με αποτέλεσμα να εμφανίζονται 2.760 «αρχηγοί», 9.050 «αντιστράτηγοι» και 7.100 «υποστράτηγοι» οι οποίοι κάθε τρεις μήνες εισπράττουν παχυλά μερίσματα τινάζοντας στον αέρα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού!».

ΟΤΕ – ΜΙΣΘΟΙ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει: «Από τον ΟΤΕ αρχίζει η περικοπή των αποδοχών στις εισηγμένες επιχειρήσεις στις οποίες έχει σημαντική συμμετοχή το Δημόσιο. Αν και στον Οργανισμό δεν είχε φτάσει έως χθες επιστολή του υπουργείου Οικονομικών, και ενδεχομένως να μη φτάσει ποτέ, δεδομένου ότι το Δημόσιο κατέχει το 20% των μετοχών, διοίκηση και εργαζόμενοι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για διετές πάγωμα μισθών και περικοπή ορισμένων επιδομάτων».

ΑΡΘΡΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η μετάταξη του προβλήματος». «Η μετάταξη πλεονάζοντος προσωπικού από έναν τομέα του Δημοσίου σε άλλον ίσως εξυπηρετεί την κυβέρνηση, η οποία δεσμεύτηκε να μην προβεί σε απολύσεις, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα του υψηλού κόστους και της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης και των δημοσίων οργανισμών. απλώς μεταθέτει το πρόβλημα αλλού. Δημοσιονομική εξυγίανση επιτυγχάνεται όταν βελτιώνεται η απόδοση των εργαζομένων σε ποιότητα εργασίας, με σχετικά χαμηλό κόστος, πράγμα που δεν γίνεται διά της μεθόδου της μετάταξης. Υπάλληλοι που σταδιοδρόμησαν σε μια υπηρεσία, στην οποία είχαν σχεδιάσει το μέλλον τους, δεν θα αποδώσουν όσο πρέπει όταν, ακούσια, βρεθούν σε άλλη υπηρεσία, κάτω από άλλες συνθήκες εργασίας».
ΤΑ ΝΕΑ: «Πατάξτε τους ληστές». «Χωρίς διάθεση αστεϊσµού μπορεί να πει κανείς ότι… συµφέρει στους βενζινάδες να κλέβουν. Ακόµη και αν συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, απλώς θα καταβάλουν ένα ποσό πολύ μικρότερο από όσα κέρδισαν κλέβοντας τόσο τους οδηγούς όσο και το κράτος, από τους διαφυγόντες φόρους. Ύστερα από αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, εκείνο που πρέπει να πούµε είναι: ως εδώ και µη παρέκει. Η προκλητικότητα κάποιων από τους επαγγελµατίες που πωλούν τα καύσιµα υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Το σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης». «Τα ερωτήματα που προκύπτουν, έπειτα απ’ όλα αυτά, είναι πολλά. Οι υπεύθυνοι για τον κακό σχεδιασμό ενός τόσο μεγάλου έργου, αφού είναι γνωστοί, ποιες κυρώσεις θα υποστούν; Όσοι πίεζαν για τη χάραξη της γραμμής και περισσότερους σταθμούς δεν πρέπει, τουλάχιστον, να καταγγελθούν δημοσίως; Οι αρμόδιοι υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί αρμόδιοι, οι οποίοι, διαχρονικά θα έπρεπε να ασκούν αυστηρή εποπτεία και έλεγχο, θα μείνουν στο απυρόβλητο;».

Σχόλια